KONGRES

Virant: Zdaj ni čas za politične igrice

Objavljeno 24. april 2012 22.18 | Posodobljeno 24. april 2012 22.18 | Piše: Ma. F., STA

V Ljubljani se je na prvem izrednem kongresu zbralo okoli 330 članov Državljanske liste Gregorja Viranta.

Izredni kongres Državljanske liste Gregorja Viranta.

LJUBLJANA – V Ljubljani se je na prvem izrednem kongresu zbralo okoli 330 članov Državljanske liste Gregorja Viranta, ki bodo med drugim potrdili novo vodstvo in se preimenovali. Edini kandidat za predsednika je Gregor Virant, ki je ob prihodu ocenil, da je stranka močan in konstruktiven partner v koaliciji. Verjetno se bodo preimenovali v Državljansko listo.

Konstruktiven člen koalicije

Predsednik stranke Gregor Virant je pred današnjim kongresom povedal, da se je stranka v prvih mesecih po nastanku umestila na sredino, kamor tudi sodi. Prav tako je stranka po njegovi oceni močan in konstruktiven člen koalicije. »Želimo biti korekten partner, spoštujemo koalicijsko pogodbo in se tudi počutimo kot enakopraven partner v koaliciji,« je poudaril. Razmere v koaliciji so po njegovih besedah dobre, saj držijo skupaj. »Če kdaj, potem zdaj ni čas za kakšne politične igrice, prepire,« je pojasnil. Upad zaupanja javnosti v delo vlade pa med drugim pripisuje težkemu stanju, v katerem je država in v katerem vlada nima druge možnosti, kot da poseže po nepopularnih ukrepih.

Brez Viranta

Državljanska lista Gregorja Viranta je bila ustanovljena pred pol leta, tik pred lanskimi predčasnimi državnozborskimi volitvami. Že tedaj so napovedali tudi preimenovanje stranke. Iz imena bodo tako odvzeli le Virantovo ime in ostali Državljanska lista, kar je tudi edini predlog za novo ime stranke, ki ga imajo danes na mizi. Na kongresu, ki se ga je po ocenah organizatorjev udeležilo okoli 330 članov stranke, bodo danes volili tudi razširjeno članstvo sveta in izvršilnega odbora. Sprejeli bodo nov statut in tudi manifest, v katerem bodo opredelili programske točke, vrednote in načela stranke. Za podpredsednika stranke kandidirata dosedanji podpredsednik Janez Šušteršič in Aleksandra Markovič Predan.

Deli s prijatelji