DOBRODELNO

Virant za Mojco plačal 20 evrov

Objavljeno 26. september 2012 14.32 | Posodobljeno 26. september 2012 14.33 | Piše: P. J.

Punčke iz cunj bodo za javnost na ogled do 5. oktobra.

LJUBLJANA – Punčke iz cunj iščejo nov dom. Na otvoritvi v državnem zboru so jih v eni uri posvojili kar 115, prvo je izbral predsednik državnega zbora Gregor Virant. Punčki, za katero je odštel 20 evrov, je ime Mojca.

Posvojil punčko in rešil življenje otroka

Dobrodelna razstava bo za javnost odprta do 5. oktobra, s tem projektom pa UNICEF Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim v državah v razvoju. Državni predstavniki, poslanke in poslanci so s posvojitvijo na otvoritvi omogočili cepljenje 115 otrokom.

»Punčka iz cunj je tradicionalna igračka, ki je poznana v vseh kulturah sveta in zato primerna, da v projektu simbolizira otroka, ki potrebuje pomoč. Prav zato je nosilni slogan projekta Posvoji punčko in reši življenje otroka. S predanim delom mnogih prostovoljk, ki skozi vse leto ustvarjajo dragocene punčke iz cunj, je UNICEF Slovenija v preteklih letih rešil že več kot 16.500 otroških življenj,« so zapisali v izjavi za javnost.


Denar za cepljenje

Dobrodelna razstava Punčke iz cunj bo v državnem zboru na ogled od 26. septembra do 5. oktobra, vsak delovnik med 9. in 15. uro. Posamezen obiskovalec razstave bo z donacijo 20 evrov punčko lahko posvojil in s tem omogočil cepljenje enega otroka proti davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu.

 

Deli s prijatelji