ODZIV SDS

Virant z »rasistično politiko« nad drugače misleče

Objavljeno 03. julij 2013 15.02 | Posodobljeno 03. julij 2013 15.23 | Piše: D. P.

»Očitno so javni uslužbenci zaskrbljeni. Kar se je zgodilo meni, se lahko vsakomur,« je opozoril Predalič.

Božo Predalič in Zvonko Černač.

LJUBLJANA – »Dobil sem veliko izrazov podpore in izrazov zaskrbljenosti,« je na izredni novinarski konferenci dejal Božo Predalič, ki so ga na Virantovem ministrstvu v ponedeljek razrešili z mesta direktorja UE Grosuplje, danes pa je o tem seznanil širšo zainteresirano javnost. »Očitno so javni uslužbenci zaskrbljeni. Kar se je zgodilo meni, se lahko vsakomur,« je opozoril Predalič.


Razlog za razrešitev so okoliščine imenovanja Predaliča

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je ocenil, da je za zagotovitev profesionalnega, politično nevtralnega, prijaznega in učinkovitega delovanja upravne enote Grosuplje primerno ponoviti postopek izbire načelnice oziroma načelnika. Razlog za ponovitev postopka so tudi  okoliščine imenovanja omenjenega načelnika, ki vzbujajo dvome (načelnik je bil imenovan več kot tri mesece pred iztekom mandata prejšnje načelnice, imenovanje je bilo opravljeno tik pred prenehanjem mandata vlade, roki za prijavo so bili skrajšani, natečajna komisija pa je bila imenovana neobičajno naglo), so sporočili iz Virantovega ministrstva. (A. L.)

 

Ne spomni se

Da je bil izbran povsem v skladu z zakonodajo, je poudaril tudi Zvonko Černač, ki je tedaj vodil ministrstvo za pravosodje in javno upravo: »Na podlagi pozitivnega mnenja komisije je bil izbran dr. Predalič. V postopku ni bilo nepravilnosti. Ne spomnim se primera, da bi kateri koli vlada predčasno razrešila načelnika upravne enote.«

Presegel je samega sebe

Ob tem je Černač s prstom pokazal tudi na ministra Gregorja Viranta: »Virant je presegel samega sebe. Oktobra bo razrešena načelnica UE Ljubljana. Priče smo rasistični politiki, ki želi iz javnih zadev odstraniti tiste, ki razmišljajo drugače,« še dodajo na twitterju SDS.

Spomnimo: Predalič je delo začel v ponedeljek, 1. julija. Okrog 9. ure isti dan so klicali z notranjega ministrstva in se napovedali za 14. uro. »Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi,« je povedal Predalič, ki se bo s položaja poslovil 15. julija, ponujeno pa mu je bilo mesto podsekretarja na ministrstvu.

Deli s prijatelji