ODSTOP

Virant v pismu: Bolj bi moral misliti na stranko

Objavljeno 26. maj 2014 22.02 | Posodobljeno 26. maj 2014 22.02 | Piše: STA, Mo. S.

»Nobene odločitve ne obžalujem, ker sem se vedno odločal v korist države,« je Gregor Virant napisal članom svoje stranke.

Gregor Virant.

LJUBLJANA – Dosedanji prvak DL Gregor Virant prevzema odgovornost za to, da je interese države postavljal pred strankine. V pismu članom DL piše, da nobene odločitve ne obžaluje, a bi moral bolj misliti na stranko. 

»Drage članice in člani, po zares slabem rezultatu liste DL na volitvah v Evropski parlament sem se odločil za odstop z mesta predsednika stranke. V državah z razvito politično kulturo se tako dela. Vedno sem zagovarjal tovrstne standarde in prav je, da jih uporabim tudi zase,« uvodoma piše Virant. Ob tem dodaja, da bo za analizo vzrokov volilnega poraza še dovolj časa, a da ni nobenega dvoma, da sta za izid najbolj odgovorna on in nosilec liste Senko Pličanič.

»Bolj bi moral misliti na stranko«

»Moj odstop nikakor ne pomeni, da stranka meče puško v koruzo. Čim prej moramo speljati programski in volilni kongres. Program je pripravljen za sprejem in bo najboljši od vseh, ki bodo ponujeni na volitvah,« poudarja. Prepričan je, da bo DL z novim vodstvom dosegla dober izid na predčasnih državnozborskih volitvah.

Ocenjuje, da se je DL izkazala z delom in rezultati, manj pa z javnomnenjskim in volilnim unovčevanjem teh rezultatov, za kar da prevzema polno odgovornost. Odgovornost do članov pa, kot navaja, prevzema tudi za to, da je interese države pri vsem svojem ravnanju in odločitvah postavljal pred interese stranke. »Nobene odločitve ne obžalujem, ker sem se vedno odločal v korist države. Gotovo pa bi moral kot predsednik bolj misliti na stranko, ki sem jo vodil,« je pristavil.

Novi predsednik za novo upanje

»Z mislijo na stranko vam sporočam, da je DL še vedno moja stranka in da ji bom stal ob strani in aktivno pomagal še naprej. Prosim, da zaradi mojega odstopa nihče ne izgubi volje. Nasprotno, prepričan sem, da bo novi predsednik prinesel stranki novo upanje,« še navaja. Člane DL poziva k čim večji udeležbi na kongresu, o katerem se bo izvršilni odbor DL po njegovih napovedih odločal v teh dneh. »Pokažimo, da smo sposobni Državljansko listo vrniti na pota stare slave,« pismo sklene Virant.

Deli s prijatelji