SESTANKUJEJO

Virant pri Bratuškovi v sobi 85

Objavljeno 19. februar 2013 15.07 | Posodobljeno 19. februar 2013 15.07 | Piše: A. L.

Ne Pozitivna Slovenija ne Državljanska lista ne bosta prispevali podpisov za interpelacijo zoper ministra Žige Turka.

LJUBLJANA – Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je Gregor Virant v sobi številka 85, kjer je obiskal Alenko Bratušek, poslanko in po zamrznitvi Zorana Jankovića začasno šefinjo Pozitivne Slovenije (PS). O čem je tekla beseda, v kratkem. Do nedavnega še predsednik državnega zbora (DZ) na klice namreč ne odgovarja, Bratuškova pa prav tako ne.

Podpisov PS in DL ne dasta

Danes bo poslanska skupina Socialnih demokratov (SD) interpelacijo zoper ministra Žigo Turka v DZ vložila predvidoma po njeni predstavitvi na novinarski konferenci Majde Potrata, je stranka napovedala prek twitterja.

Poslanci Državljanske liste (DL) sicer ne bodo prispevali podpisov k interpelaciji. Podobno je dejal tudi vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer: podpisov ne bodo prispevali, jo bodo pa podprli, če bo do nje prišlo. Na vprašanja glede iskanja mandatarja za morebitno novo vlado Möderndorfer ni želel podrobno odgovarjati, je pa za STA dejal, da se o vsem tem pogovarjajo in »pripravljajo«. Ko bo prišel čas, bodo o tem seznanili tudi javnost, je dodal.

Deli s prijatelji