ZAPUSTIL SEJO

Virant odvihral z vlade: Pri tej farsi ne bom sodeloval

Objavljeno 31. julij 2014 16.47 | Posodobljeno 31. julij 2014 17.11 | Piše: P. J.

Vlada je predlagala seznam treh kandidatov, na katerem je tudi predsednica vlade v odhajanju.

LJUBLJANA – »Vlada se je seznanila s predlogom premierke v odhodu Alenke Bratušek, da v Bruselj pošlje listo kandidatov za evropskega komisarja, na kateri so Bratuškova, prvak Desusa Karl Erjavec in evropska poslanka SD Tanja Fajon,« poroča STA.

Ne gre se

Na seji vlade, ki se je začela ob 14. uri, je bilo vroče, Gregor Virant jo je namreč protestno zapustil. Kot poročajo Finance, je dejal, da pri tej farsi ne bo sodeloval. Na seji so namreč obravnavali kandidate za evropskega komisarja.

»Če bi se Bratuškova sama predlagala in bila nato imenovana za komisarko, bi bila to sramota. Sramota je tudi, da se ne upošteva stranka, ki je zmagala na volitvah. Celotna zgodba je neprijetna in neokusna. Sosledje ravnanj meji že na zlorabo oblasti,« je še pred sejo dejal Virant, ki podpira Stranko Mira Cerarja (SMC), ki je predlagala za komisarja Janeza Potočnika.

Erjavca ni bilo

Ministrov Desusa, tudi predsednika stranke Erjavca, na seji ni, poroča Delo. Potočnik je danes poslal izjavo, da soglasja k imenovanju v primeru, da vlada pošlje v Bruselj seznam s štirimi kandidati, ne bo dal, Erjavec, ki ima očitno velike komisarske ambicije, pa je odstopil od kandidature za predsednika DZ na jutrišnji prvi seji novega sklica DZ.

 

Deli s prijatelji