ODSTOP?

Virant o Koren Gombočevi: Ponarejevalci spričeval ne sodijo v DZ

Objavljeno 18. januar 2013 15.03 | Posodobljeno 18. januar 2013 15.21 | Piše: STA, A. L.

Poslanka je povedala, da tudi sama do ugotovitev tožilstva ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katerega je delodajalcu prinesla listino.

Je poslanka res zlorabila položaj in se okoristila?

LJUBLJANA – Potem ko je Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu potrdilo informacijo, da so zoper poslanko SDS pravnomočno zaključili kazenski postopek zaradi ponarejanja listin, je predsednik državnega zbora Gregor Virant danes po kolegiju predsednika državnega zbora novinarjem dejal, da »ponarejevalci spričeval ne sodijo v državni zbor«.

Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu je potrdilo, da je leta 2007 obravnavalo poslanko SDS Alenko Koren Gomboc. Tedanjemu delodajalcu, banki SKB, je predložila ponarejeno spričevalo, kar je javno ves čas zanikala. Kazni se je izognila z nakazilom v korist javnega zavoda, tožilstvo pa je postopek zaključilo, je poročal POP TV.

Sprenevedanje?

Iz stranke SDS so po navajanju televizije sporočili, da o ponarejenem spričevalu in pravnomočno končanih kazenskih zadevah Koren Gombočeve niso bili obveščeni. Poslanka je povedala, da tudi sama do ugotovitev tožilstva ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katerega je delodajalcu prinesla listino.

Deli s prijatelji