PREMIŠLJANJA

Virant: koalicija z Janšo možna

Objavljeno 10. januar 2012 12.44 | Posodobljeno 10. januar 2012 12.44 | Piše: S. U.

Lista Virant odrekla podporo Jankoviću, opirajo se nove opcije sestave vlade.

Janez Janša in Gregor Virant, nekoč strankarska kolega, danes tekmeca

LJUBLJANA – Svet Liste Virant je včeraj soglasno odločil, da kandidata za mandatarja Zorana Jankovića v sredo ne bodo podprli, prav tako ne bodo šli z njim v koalicijo. Jankovićeva koalicijska pogodba je po mnenju Gregorja Viranta bolj seštevek pripomb, ki so jih dajali drugi, ter pogajanja s stranko, ki nima pravega koncepta. Sprašuje se, ali je to prava pot za državo, poročajo na RTV Slovenija.

Pretekli dnevi nakazujejo podporo Janši

V včerajšnjem pogovoru z Igorjem E. Bergantom v Odmevih je predsednik Liste Virant  komentiral odločitev svoje stranke o nevstopu v Jankovićevo koalicijo in zatrdil, da verjame in upa, da bo v drugem krogu glasovanja mandatar izvoljen. »Nič na tem svetu ni idealno. Povedali smo, da Janković za nas ni pravi mandatar. Tudi Janša ni idealni, optimalni mandatar. Če bo prišlo do pogajanj z njim, se bo pokazalo, ali je koalicija mogoča, ali smo jo pripravljeni podpreti. Pogajanja, ki so tekla v preteklih dneh, nakazujejo, da bi bilo to mogoče,« je v omenjeni informativni oddaji še poudaril Virant.

So bili prepozni?

Prav tako meni, da niso oni krivi za tako pozno oblikovanje vlade. »Nimam odgovora, v kateri točki smo bili prepozni. Predlog za mandatarja je padel prejšnji teden. Rok za odločitev o tem mandatarju je sreda. Kje smo zamudili minuto?«

Virant je tudi poudaril, da odločitev o odstopu z mesta mandatarja prepušča Jankoviću.

Deli s prijatelji