ODZIV

Virant jezi Bratuškovo: Poglede Slovenije bom pogrešal

Objavljeno 11. julij 2013 17.49 | Posodobljeno 11. julij 2013 17.51 | Piše: D. P.

»Ukinjajo oddajo Pogledi Slovenije. Morda pa ne gre za ukinitev, temveč le za začasno prekinitev in se bo na spored vrnila, ko se zamenja vlada,« je pristavil Božo Predalič.

LJUBLJANA – Politično motivirana ukinitev oddaje Pogledi Slovenije dobiva nove razsežnosti. »Poglede Slovenije bom pogrešal kot gledalec in kot politik. Hvala Slaku, Travnu in ekipi za uspešen boj za resnico in pravico vedeti,« je na twitterju zapisal predsednik Državljanske liste Gregor Virant, sicer tudi minister v vladi Alenke Bratušek.

Prav omenjanje vloge premierke ob prodaji Mercatorja naj bi bilo kaplja čez rob, ki je povzročila odpravo Pogledov Slovenije s programske sheme.

Ogorčena Nova Slovenija

Tudi v Novi Sloveniji z začudenjem spremljajo zadnje dogajanje na Televiziji Slovenija. »Šlo je za vrhunsko raziskovalno novinarstvo, kar pa verjetno ni najbolj po volji trenutni oblasti, čeprav so pripravljavci oddaje drezali v probleme na levi, desni, v sredini in na nevtralni ravni. V zadnji oddaji smo gledalci prav po zaslugi Pogledov Slovenije dobili odgovor, na kakšen način je prišlo do prodaje Mercatorja hrvaškemu Konzumu. S to potezo se TV Slovenija odmika od potrebne pluralnosti, dobre informiranosti gledalcev in medijske ter novinarske svobode,« so še dodali v opozicijski stranki.

Vrnitev ob menjavi vlade?

Oglasil pa se je tudi Božo Predalič, nekdanji generalni sekretar v Janševi vladi. »Ukinjajo oddajo Pogledi Slovenije. Morda pa ne gre za ukinitev, temveč le za začasno prekinitev in se bo na spored vrnila, ko se zamenja vlada,« je pristavil.

Deli s prijatelji