TWITTERVIEW

Virant: Brez DL bi imeli na oblasti Janšo ali Jankovića

Objavljeno 05. februar 2014 12.48 | Posodobljeno 05. februar 2014 12.58 | Piše: A. L.

Virant je za nekatere odgovore potreboval kar 52 dni.

Dušan Kričej in Gregor Virant.

LJUBLJANA – Po vzoru predsednice vlade Alenke Bratušek, ki občasno pripravi intervjuje na facebooku (vprašanje ji lahko zastavi kdor koli), se je podobnega lotil tudi minister Gregor Virant, predsednik DL. A z eno bistveno razliko. Medtem ko se je premierka pogovorov lotila večinoma ob 17. uri, je minister ubral nekoliko drugačno taktiko in si čas za tako imenovani twitterview vzel v dopoldne. Od 10.15 do 10.30 je sprejemal vprašanja, nato pa se je lotil odgovarjanja. Precej ga je z vprašanji zasul Rok Novak, ki je iz Virantove stranke že pred časom izstopilimage.

Na vprašanje naše novinarke Pie Jagodič, ali bo kandidiral na listi za evropske volitve, Virant odgovarja: »Časa za odločitev je še dovolj. Evropska politika me zanima, a doma je veliko za postoriti.« In kdaj bo znana lista DL za evropske volitve? »Pravočasno,« je odvrnil minister.

Objavljamo še nekaj vprašanj in odgovorov:

»Nikoli nismo prelomili nobene obljube, tudi tokrat je ne bomo,« je še dodal. Novak pa s tem ni bil zadovoljen, zato ga je vprašal še enkrat: »Namensko meglen odgovor. Dajva konkretno: boste podprli spremembe, ki jih ministrica predlaga na področju študentskega dela?« 

Na vprašanje, katere kriterije bi morala za svoj obstoj izpolnjevati občina, Virant odgovarja:

Oglasil se je tudi Mitja Blažič, ki je ministra povprašal:

Zmanjkalo, pa se je lotil starih, že pozabljenih

Ko mu je zmanjkalo novih vprašanj, se je lotil še starih tvitov. Na besede nekega uporabnika, da si prav Virant prizadeva preprečiti norosti te vlade, odgovarja: »Kaj pa bi imeli brez DL? Janšo ali Jankovića na oblasti, definitivno.« Lekcijo pa mu je dala gospodarska novinarka Petra Sovdat, ki je Virantu, ko je odgovarjal na zadeve še iz decembra, zapisala:

Deli s prijatelji