PROSLAVA

Virant brani Kuntnerja in krivi SDS

Objavljeno 25. junij 2012 16.03 | Posodobljeno 25. junij 2012 16.03 | Piše: P. J.

Pravi, da je šlo za soloakcijo SDS in da voditelj ni vedel, kaj bo moral prebrati.

LJUBLJANA – »SDS je naredila veliko napako,« so na spletni strani zapisali v Državljanski listi. Ob dnevu državnosti tako še vedno odmeva petkova proslava, ki si jo bomo gotovo še dolgo zapomnili prav zaradi govorov predsednika države Danila Türka in voditelja Jerneja Kuntnerja.

Kuntner ni nič kriv

Gregor Virant je pohvalil nastopajoče glasbenike in plesalce, »ki so uprizorili simpatično predstavo in izžarevali dobro energijo«. Predsednik državnega zbora je izključitev nekaterih veteranskih organizacij označil za nesprejemljivo.  Neprimeren pa se mu je zdel tudi v »politični vložek, ki so ga napisali (nič krivemu) Jerneju Kuntnerju«. Meni tudi, da proslava ni bila povezovalna in združevalna.

Državljanska lista se je sicer od dogodkov distancirala. Pravijo, da je šlo za solo akcijo SDS, odločitve o proslavi pa naj bi se sprejemale mimo odbora za proslave. »Nekdo je proslavo preprosto uzurpiral, kar je popolnoma nesprejemljiva, skoraj totalitarna gesta.« Virant je še dodal, da bodo v prihodnje pri scenarijih za proslave pozornejši.

Ideološke teme niso primerne

Virant je še dodal, da je odpiranje ideoloških vprašanj tisto, kar deli: »V sedanjih časih je odpiranje ideoloških vprašanj, zlasti tistih iz polpretekle zgodovine, zadnje, kar potrebujemo. SDS je naredila veliko napako.«

 

Deli s prijatelji