POSTVOLILNO

Virant bi za predsednika raje Pahorja kot Zvera

Objavljeno 24. februar 2012 12.42 | Posodobljeno 24. februar 2012 12.42 | Piše: D.P.

Zanikal je, da so zavlačevali pri oblikovanju vlade in koalicije.

LJUBLJANA – »Nekaj podpore smo verjetno izgubili zaradi napak, ki smo jih delali, tudi piarovsko nismo bili najspretnejši zaradi neizkušenosti v politiki,« je Gregor Virant komentiral izjemen padec naklonjenosti njegovi stranki v vseh javnomnenjskih raziskavah. Prepričan pa je, da so del podpore izgubili tudi zato, ker so sredinska stranka, ujeta med dvema poloma, ki imata tudi medijsko zaledje.

Neformalni pogovori stekli

Virant in Janša danes sodelujeta profesionalno, zamere sta vrgla čez ramo. Na pretekle dogodke pa imata še vedno ločene poglede in svojo interpretacijo.

Državljanska lista svojega kandidata za letošnje predsedniške volitve še nima. Če bo tako ostalo, bodo podprli raje Boruta Pahorja kot pa Milana Zvera. S Pahorjem sta o podpori neformalno že govorila.

Zanika zavlačevanje

V pogovoru za Siol je predsednik DZ zanikal, da so zavlačevali pri oblikovanju koalicije in vlade. »Je pa res, da smo razmišljali in tehtali ter da za nas odločitev, ali gremo v levosredinsko ali desnosredinsko koalicijo, ni bila na dlani, tako kot je mogoče bilo pri kakšni drugi stranki.«

O koaliciji odločil svet

Pojasnil je, da nikoli ni rekel, da so v koaliciji z Zoran Jankovićem. Janez Šušteršič je le parafiral tekst, pod katerim je jasno napisal, da so odprta vprašanja. Na koncu je obveljala odločitev sveta stranke.

Deli s prijatelji