VINO

Vinar leta je letos Prlek

Objavljeno 08. september 2014 23.40 | Posodobljeno 08. september 2014 23.40 | Piše: Oste Bakal

Vinska klet P&F Jeruzalem Ormož postala vinar leta 2014 in osvojila kar 32 medalj.

Sami šampioni. Foto: Oste Bakal

GORNJA RADGONA  – V okviru sejma Agra 2014 je na dan vinogradnikov in vinarjev v navzočnosti mnogih častilcev vina, vinskih vitezov in kraljic, vinogradnikov in gostov od blizu in daleč, potekala tudi slovesna podelitev priznanj 40. mednarodnega ocenjevanja Vino Slovenija. Šele na podelitvi so javnosti prvič razglasili, da je letošnja prejemnica prestižnega naslova vinar leta 2014 vinska klet P&F Jeruzalem Ormož.

»Prestižni naslov za vinarja leta samo še potrjuje našo odličnost dela v zadnjih petih letih. Veliko nam pomeni, da smo tudi doma, v Sloveniji, posegli po najprestižnejšem priznanju in s tem dopolnili obsežno zbirko mednarodnih nagrad za kakovost naših vin,« je na razglasitvi laskavi naslov komentiral direktor največjega slovenskega vinogradnika Mitja Herga. Poudaril je, da je osvojeni naslov priznanje za celoten kolektiv podjetij P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer ter seveda tudi vinogradnikov. S tem dokazujejo, da je bila pot, ki so jo začrtali leta 2009, pravilna in do so Ljutomersko-Ormoške gorice tisti vinorodni okoliš, ki v tem trenutku prideluje najboljša bela vina v Sloveniji.

Na ocenjevanju je vinska klet P&F Jeruzalem Ormož poleg naziva vinar leta prejela 32 medalj, in sicer enega šampiona za aromatično polsladko vino za znamko Traminec Jeruzalem Ormož 2013, eno veliko zlato medaljo za Laški rizling Gomila Single Vineyard Selection 2010, tri zlate medalje za Beli pinot pozna trgatev 1971, Laški rizling pozna trgatev Jeruzalem Ormož 2006 in za Cabernet Sauvignon & Merlot Jeruzalem Ormož 2013 ter 27 srebrnih medalj. Na 40. jubilejnem ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni je sodelovalo 172 proizvajalcev s 492 vzorci vina iz šestih držav.

P&F Jeruzalem Ormož je največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo do narave prijazno in še vedno ohranjajo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, kar jim omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin.

Deli s prijatelji