VREMENSKA

Vikend sončen in deževen, sredi tedna pa ...

Objavljeno 12. december 2014 13.43 | Posodobljeno 12. december 2014 12.37 | Piše: D. P.

Vremenski vpliv bo sprva ugoden, čez dan se bodo pri najobčutljivejših začele pojavljati z vremenom povezane težave.

Dež in nevihte bodo do ponedeljka zjutraj že zajele zahodno in deloma osrednjo in severno Slovenijo ter se dopoldne razširile nad večji del države

LJUBLJANA – »Ogrelo se bo, ves čas pa bo deževalo,« pravi Uroš Strajnar, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso). »V soboto bo med 4 in 12 stopinjami Celzija. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo in ponedeljek. Na zahodu bo več padavin.« Po nekaj deževnih dneh naj bi nastopilo spet nekaj dni stabilnega suhega vremena.

Pihalo bo

Danes bo še pretežno jasno. Čez dan bo v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah zapihal jugozahodni veter. Jutri bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod pa bo pretežno oblačno. V zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo.

V sosednjih pokrajinah bo pretežno jasno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Jutri bo v krajih vzhodno od nas še deloma jasno, drugod bo pretežno oblačno. Ponekod bo rahlo deževalo ali rosilo.

Topel in vlažen zrak

Nad severnim Atlantikom in severno Evropo je obsežno in globoko ciklonsko območje, nad južno Evropo in našimi kraji pa slabi območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam nekoliko toplejši in postopno vlažnejši zrak.

Tudi v nedeljo in ponedeljek bo na vzhodu suho in deloma sončno vreme. Drugod bo pretežno oblačno in na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.

Moteno spanje

Vremenski vpliv bo sprva ugoden, čez dan se bodo pri najobčutljivejših začele pojavljati z vremenom povezane težave. Spanje najobčutljivejših bo moteno v noči na soboto.

Deli s prijatelji