MALI ZMAGOVALEC

VIDEO: Zdravniki bi Reneju odrezali nogico, a mamica ni dovolila. Poglejte ga danes

Objavljeno 22. januar 2016 22.10 | Posodobljeno 22. januar 2016 22.09 | Piše: A. L.

»Vložili smo veliko truda, bilo je veliko vzponov in padcev, vendar nikoli nismo obupali,« pravi mamica.

Mali Rene.

Leto dni po sedemmesečnem podaljševanju in ravnanju Renejeve nogice, je viden ogromen napredek. Njegova mamica Amela Talić, ki ni obupala nad zdravljenjem svojega sina, pa čeprav so ji zdravniki že omenjali amputacijo nogice, je na facebooku objavila: »Ne le da hodi, tudi teče po teh istih stopnicah ... In postavlja ter ruši lastne rekorde proge – septembra deset minut, danes le sedem.« Razlika med stegnoma je le še en centimeter. 

»Vložili smo veliko truda, bilo je veliko vzponov in padcev, vendar nikoli nismo obupali. Rene nas res še vedno uči življenja in kaj je smisel. Ponovno hvala vsem, ki ste to s svojo dobrosrčnostjo omogočili, saj bi v tem trenutku verjetno pomerjali tretjo ali četrto protezo, če bi slepo ubogali mnenje naših strokovnjakov ... Tako pa se veselimo vseh teh podvigov in sanjamo ter kujemo načrte o novih, še večjih in drznejših,« je zaključila.

Leto dni po zaključku 7-mesečnega podaljševanja in ravnanja noge, ko smo razliko v obsegu stegna izmerili 5 cm, je danes le še 1cm razlike...ne le da hodi, tudi teče po teh istih stopnicah...in postavlja ter ruši lastne rekorde proge (septembra 10min, danes le 7min). Vložili smo veliko truda, bilo je veliko vzponov in padcev, vendar nikoli nismo obupali. Rene nas res še vedno uči življenja in kaj je smisel. Ponovno hvala vsem, ki ste to s svojo dobrosrčnostjo omogočili, saj bi v tem trenutku verjetno pomerjali 3. ali 4. protezo, če bi slepo ubogali mnenje naših strokovnjakov...tako pa se veselimo vseh teh podvigov in sanjamo ter kujemo načrte o novih, še večjih in drznejših ! :)

Posted by Amela Talić on Thursday, January 21, 2016
Deli s prijatelji