VARANJE POD GRINTOVCEM

VIDEO: »Z grozo sem spoznal, da slišim cmokanje organov za reprodukcijo«

Objavljeno 21. februar 2017 20.45 | Posodobljeno 21. februar 2017 20.55 | Piše: S. U.

Alpinist in fotograf Anže Čokl je ob vzponu na Grintovec želel prenočiti v bivaku Pavla Kemperla, načrte pa sta mu z mesenim poželenjem v zgornjem nadstropju prekrižala prešuštnika.

Bivak Pavla Kemperla je že zdavnaj presegel pojem zasilnega bivališča, saj žanje nagrado za nagrado.

GRINTOVEC – »Tako kot (majhni) otroci verjamejo v Božička, (ne)zreli odrasli srednjih let verjamejo v to, da nad 2000 metri greha ni!« je v svojem blogu zapisal Anže Čokl. Alpinist in fotograf je namreč ob vzponu na Grintovec želel prenočiti v bivaku Pavla Kemperla. A načrte sta mu z mesenim poželenjem v zgornjem nadstropju prekrižala prešuštnika. Dogodivščino je nazorno opisal v svojem blogu. 

Ko je prišel v bivak, sta v zgornjem nadstropju že bila moški in ženska, stara okoli 40 let. Ona poročena in z otrokom. On neke sorte gorski tekač velikega močnega srca. »Ob vpisovanju v knjigo sem sprva pomislil, da se je razlil 'žmohtni' kemik češkega proizvajalca in sem upravniku bivaka želel ob naslednji priliki darovati svinčnik. A na mojo grozo sem že trenutek pozneje spoznal, da slišim cmokanje organov za reprodukcijo, ki so se takrat še v enakomernem ritmu obiskovali,« svoje nenavadno izkušnjo opisuje piše alpinist.

Sledilo je milo ječanje. kot mlada mucka, ko jo zgrabiš za vrat in prestaviš na mizo. Potem pa vse globlji vdihi in izdihi ... Čokl nadalje opisuje, da se prešuštnika nista pustila motiti, pa je stopil ven in pol ure opazoval zvezde. Če ga ne bilo tako zeblo, pravi, bi ogledovanje zvezdnih utrinkov z največjim veseljem podaljšal. Potem je sledilo ...

»Ob ječanju in stokanju sem najprej poslušal o njenem možu doma. Skrb je potrkala na vest, ki je povzročila tehnično težavo v proizvodnji in dotoku vlažilnih tekočin, kar je punca tudi naznanila lastniku gosta v njenem telesu,« v blogu piše Čokl. »Ker se je ura bližala počitku, sem izkoristil postanek zaradi omenjene tehnične težave osušene sluznice vagine in rekel nekaj v stilu, ali bi morda lahko počasi nehala, in nazaj dobil odgovor človeka, ki se kot otrok dela neumnega, ko kakšno ušpiči:

»Ja kaj pa?«

»Ne vem, slišal sem, da je suho in da punco boli.«

»'Tenks, prjatu'!«

Njegovega priporočila, da bi si rad odpočil, da je bivak majhen, da nista sama in da ga pripovedovanje o tem, kako vara moža z gorskimi tekači po bivakih, ne zanimajo, nista uslišala. Še v trdi temi je zato pospravil svoje stvari v nahrbtnik in odšel v dolino …

Deli s prijatelji