VIDEO

VIDEO: Veter ruši drevesa, podira drogove, odkriva strehe

Objavljeno 16. maj 2014 00.34 | Posodobljeno 16. maj 2014 00.34 | Piše: Mo. S.

Najhuje je na severovzhodu države.

Veter je ruval drevesa. (Foto: Reuters)

LJUBLJANA – Severni veter v večjem delu države povzroča velike preglavice, kot poroča uprava za zaščito in reševanje, pa je najhuje v severovzhodnem delu države.

Od tam že vse popoldne in večer poročajo o številnih podrtih drevesih, nekatera od njih ogrožajo stanovanjske hiše, pa o razkritih strehah, nagnjenih in podrtih električnih drogovih ter poškodovanih avtomobilih. V Prekmurju je zaradi podrtih dreves nekaj cest neprevoznih, veter je delno odkril streho v Svetem Juriju, gasilci so se napotili tudi v naselje Serdica, kjer po tleh leži veliko odlomljenih vej. V bližini Dobrovnika je z vikendaške hišice odneslo do 10 metrov slemena, o odkriti strehi poročajo tudi iz Lendave.

Oglejte si, kako je z vodnega stolpa v Murski Soboti odtrgalo ploščo:

Drevesa pretrgala tudi napeljave

Pestro je tudi na območju Ormoža in okolice, kjer je veter nagnil ali podrl nekaj električnih drogov, podiral drevesa in razkril nekaj ostrešij. Podobno je tudi v Mariboru in okolici, kjer je padlo drevo na Ptujski cesti pretrgalo telefonske kable, motena je tudi oskrba z električno energijo. Na Trubarjevi ulici v Mariboru je zlomljeno steklo ogrožalo mimoidoče, zgoraj pa si lahko ogledate, kako so v tem primeru ukrepali gasilci. Posnetek nam je poslal bralec Mihael. V okolici Slovenskih Konjic je padlo drevo pretrgalo kable, veter je razkril tudi streho.

Zaradi podrtih dreves je (bil) promet oviran tudi na območju Koroške, kjer je prav tako pretrgalo električno napeljavo. Na Čečovju je veter odkril pločevinasto streho na površini okoli 100 kvadratnih metrov na šestih vrstnih garažah, plaz na Kopališki poti v občini Mežica pa je ponovno začel drseti.

Drugod po državi mirneje

Drugod po državi hujšega do zdaj ni bilo, čeprav o nevšečnostih poročajo tudi s Celjskega, iz Zasavja, Bele krajine in z Gorenjske. V največ primerih gre za podrta drevesa in odkrite strehe.

Taka je bila spletna stran uprave za zaščito in reševanje ob 22. uri:

image

Deli s prijatelji