AKCIJE

VIDEO: V čast Kanglerju okrasili mesto

Objavljeno 25. november 2012 15.09 | Posodobljeno 25. november 2012 15.01 | Piše: T. L.

Jutri velik protest na Trgu svobode.

MARIBOR – Število nasprotnikov mariborskega župana Franca Kanglerja še kar narašča. In ne le v vrstah stranke SLS, ki se mu je že odrekla. Skokovito se namreč množijo všečki Kanglerjevih nasprotnikov na facebook profilu Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora, ki se jih je do tega trenutka nabralo že 18.437. Le za primerjavo: med preverjanjem pretekli ponedeljek smo jih zabeležili nekaj več kot 7000.

Na sestanek povabljen tudi podžupan

Že jutri pa za Kanglerjeve nasprotnike napoči veliki dan: ob 16.30 so namreč na Trgu svobode napovedane velike demonstracije. Kanglerja v mestni hiši najverjetneje ne bo, prek facebooka pa so na proteste še osebno vabljeni nekateri vidnejši predstavniki Maribora, od katerih omenjena facebook skupina želi pojasnila in odgovor. Tako želijo, da jim na sestanku ob 16.30 podžupan Milan Mikl pojasni, kako je njegova hčerka Nina prišla do službe na medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Maribor. Tanja Vindiš Furman, »najsposobnejša ženska v Mariboru«, kot pišejo na facebooku, pa naj bi zbranim razložila, kako ji uspe v 24 urah opraviti številne dejavnosti: je namreč direktorica JMSS (Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada), prokuristka v Domu pod gorco, mestna svetnica in še bi lahko naštevali.

Nenavadno okrašeno mesto

Pred velikim dnem pa so se Mariborčani odločili, da bodo v čast župana Kanglerja okrasili mesto: Maribor so tako polepili z že znanimi plakati s Kanglerjevim sliko in z napisom Gotof je. Noč s sobote na nedeljo so namreč poimenovali kar Noč Francejevih plakatov in kdor je želel, je lahko plakate natisnil na domačem tiskalniku ter jih polepil po mestu. 

Očitno bodo s plakati Gotof je na jutrišnji, kot pravijo, 2. mariborski vstaji, okrašeni tudi avtomobili. Skupina Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora tako poziva vse, da si plakat nalepijo na notranje steklo od avta. 

Sicer pa današnja noč ni bila prva, ko so Mariborčani pustili sporočila županu Kanglerju: sporočila, da je Franc »gotof«, se namreč po Mariboru pojavljajo na najrazličnejših lokacijah. Več na posnetku. 

Mariborčani, imate zanimivo fotografijo ali posnetek? Pošljite nam ga.

 

Deli s prijatelji