LELJAK RAZKRIVA

VIDEO: »Udba je v juho vlivala odvajala«

Objavljeno 20. marec 2014 21.16 | Posodobljeno 24. marec 2014 15.49 | Piše: S. U.

Roman Leljak je predstavil svojo novo knjigo s pomenljivim naslovom Udba.

LJUBLJANA – Roman Leljak je danes predstavil svojo novo knjigo s pomenljivim naslovom Udba. Knjiga je razdeljena na štiri glavna poglavja, v katerih se je pisec osredinil na: podstavitev bombe v Pliberku, atentat na Tita leta 1969, na Janeza Zemljariča ter umor Stjepana Crnogorca.

»Bivši pripadniki slovenske SDV poskušajo pri nekaterih bivših oficirjih JLA in pripadnikih KOS pridobiti informacije o meni z namenom, da me 'obremenijo' v njim prijaznih časopisih. Uporabljajo svoje sodelavce novinarje, ki so jih prej imeli v teh uredništvih. Prihaja do sprege pripadnikov SDV in KOS. Vse s ciljem zaščite in prekrivanja zločinov, ki so jih počeli,« meni Leljak, ki se mu na račun raziskovanja obetajo kar tri tožbe. Tožijo ga Silvo Gorenc, Janez Zemljarič in Vida Petrovčič.

Na predstavitvi smo opazili tudi veliko podporo poslanca SDS Franca Breznika, ki meni, da bosta Avstrija in Nemčija hitro ukrepali zaradi zločinov, storjenih v naši nekdanji republiki Jugoslaviji.

Kot je Leljak še obljubil, nam bo poslal tudi dokument, ki ga je na sejo komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti prinesel Milan Kučan. Nekaj najbolj zanimivih odlomkov s predstavitve knjige si oglejte na spodnjih posnetkih.


Na navedbe Romana Leljaka se je odzvala Vida Petrovčič, ki je zapisala, da Leljaka ne pozna in ga ne toži.
 

O metodah Udbe

O Pahorju

O Stjepanu Crnogorcu

Atentat na Tita

Deli s prijatelji