ARSO ODGOVARJA

VIDEO: Svetovna elita razkrinkana: nas tako zaprašujejo s kemikalijami?

Objavljeno 26. junij 2017 10.04 | Posodobljeno 26. junij 2017 10.05 | Piše: S. U.

Kemične sledi, t. i. chemtrails, naj bi bile neobičajne sledi za neidentificiranimi reaktivnimi letali, ki po prepričanju mnogih vsebujejo škodljive snovi za človekovo zdravje in okolje.

LJUBLJANA – Na spletu se je pojavil posnetek potniškega letala, za katerim se vijeta velikanska oblaka izpuhov. Prizor je posnel potnik drugega potniškega letala, ki je letelo više. Ta posnetek je zadnji v vrsti podpori teoriji zarote, da potniška letala po ljudeh pršijo nevarne snovi (chemtrails), razglabljajo pri spletnem portalu Siol.net.

Napačni vtis gledalca

Tam so jim pojasnili, da je sonce na videoposnetku zelo nizko nad obzorjem, zato je sled, ki jo za sabo pušča letalo, hkrati obsijana od spodaj in od zadaj. Zaradi tega gledalec videoposnetka dobi vtis, da je letalska sled zelo temna, saj sončna svetloba na poti skozi njo močno oslabi. Na videoposnetku je opaziti tudi visoko koprenasto oblačnost, ki je znak visoke relativne vlažnosti ozračja. Zaradi tega je sled, ki nastaja z zgorevanjem letalskega goriva, obstojna. »Na delce goriva, ki tako visoko v zraku nemudoma tvorijo ledene kristale, namreč dodatno primrzuje tudi vodna para iz okolice,« pravi meteorolog Branko Gregorčič iz Agencije RS za okolje (Arso).

Na dramatičnost zgornjega posnetka sicer ne vpliva le igra svetlobe, temveč tudi perspektiva. Razdalja med letaloma je majhna, obenem pa je koridor letala na posnetku nižji od koridorja letala, s katerega je snemal potnik.

Teorija zarote

Kemične sledi (chemtrails) naj bi sicer bile neobičajne sledi za neidentificiranimi reaktivnimi letali, ki po prepričanju mnogih vsebujejo škodljive snovi za človekovo zdravje in okolje. To so kemične snovi v koncentracijah, ki daleč presegajo dovoljene, pa tudi z genetskim inženiringom pridobljeni biološki agensi, ki naj bi vplivali na DNK. Te kemikalije tvorijo umetne oblake, ki naj bi prav tako omogočali vremenske spremembe. A to je le teorija zarote, ki jo je stroka že večkrat ovrgla.

Deli s prijatelji