KO SI V LASE SKOČITA ZNANA SOSEDA

VIDEO: Sodišče razčiščuje pri Karlu Erjavcu in Špeli Pretnar

Objavljeno 22. april 2015 15.49 | Posodobljeno 22. april 2015 16.28 | Piše: A. L., A. K.

Razčiščevanje spora okoli pralnega stroja, omare in grelnika za vodo poteka za zaprtimi vrati.

Karl Erjavec je prišel z varnostnikom.

LJUBLJANA – Prvak upokojenske stranke in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec je prišel danes medsosedski spor z nekdanjo smučarko in televizijsko voditeljico Špelo Pretnar reševat v spremstvu varnostnika. Čeprav je prišel s spremstvom, ki mu pripada

Gre za 5,89 kvadrata

Tožbo zaradi vznemirjanja lastninske pravice v višini 21.000 evrov je Erjavec vložil proti Pretnarjevi zaradi slabih šestih kvadratnih metrov velikega hodnika, ki v večstanovanjski hiši sredi Stare Ljubljane vodi tako do stanovanja Pretnarjeve kot tudi do Erjavčevega, v katerem sicer živita ministrova hči Ines Hočevar in njen partner Uroš Hočevar.

Erjavec je prepričan, da ta prostor ni hodnik, ampak predsoba njegovega stanovanja, kar pomeni, da Pretnarjeva nima pravice uporabljati tega prostora, pa četudi je tu edina pot v njeno stanovanje. Še več, Erjavec si celo želi, da bi si nekdanja smučarka do stanovanja uredila drug vhod, in sicer stopnice z notranjega atrija, pa čeprav gre po besedah Pretnarjeve, ki živi v prvem nadstropju približno šest metrov nad tlemi, za spomeniško zaščiteno stavbo, kjer so vsakršna dela in posegi v stavbo prepovedani.

kot zunanjemu ministru, Erjavec izjave ni želel dati, češ da zadeva nima nobene zveze z zunanjim ministrstvom. Ali ima zvezo z enim bolj znanih politikov v državi in ali je minister za zunanje zadeve za razčiščevanje medsosedskih sporov vzel dopust, še poskušamo izvedeti na mestu samem. Tega nismo izvedeli niti po koncu dogajanja, saj je Erjavec odšel, ne da bi odgovoril na vprašanja novinarjev.

Sodnica Martina Lepoša Hajtnik je prišla, a kaj se dogaja med Erjavcem in Pretnarjevo, trenutno ne vemo, saj Erjavčev varnostnik našega novinarja ne spusti na mesto dogajanja.

Sploh nič ne gre po načrtu, dogajanje bi se moralo začeti že ob 10. uri, pa so ga za tri ure prestavili.

Razlog spora so pralni stroj, omara in grelnik za vodo, ki motijo posest na hodniku.

Erjavčev prihod:

Tako Erjavec kot Pretnarjeva sta bila pozneje brez komentarja: 

 

Deli s prijatelji