PO OPERACIJI

VIDEO: Slovenija, to so Gajini prvi koraki!

Objavljeno 05. september 2013 12.20 | Posodobljeno 05. september 2013 11.50 | Piše: A. L.

V sredo je mala Gaja na terapiji že vozila tricikel in hodila po tekalni stezi, navdušeno sporočajo njeni starši.

Gajina vadba po operaciji.

SOTESKA, ST. LOUIS – Mama Sonja in očka Boštjan sta te dni verjetno ena najsrečnejših staršev na svetu. Njuna Gaja, pa čeprav so jima večkrat dejali, da »ta otrok ne bo hodil,« je po operaciji čez lužo shodila. Vsa navdušena sta na facebook strani za vse, ki so pomagali, bodisi finančno bodisi so za malo Gajico stiskali pesti, objavila video. »Gaja že trenira!« sta mama in očka zapisala pod njega. Dodajata, da ima deklica s cerebralno paralizo za seboj nekaj malo slabših dni: grozno je jokala, malo zaradi bolečin, malo iz strahu, da jo bo bolelo, in malo zato, ker je bilo pač fino, da je dobila vse, kar si je zaželela.

Sladki prvi koraki

»Včeraj pa je končno spoznala, da ni tako hudo, da se lahko premika in da je ne bo bolelo. En klik v glavi, pa je spet naša živahna in razigrana Gajica,« so sporočili vsem, ki jih to zanima. V sredo je tako mala Gaja na terapiji že vozila tricikel in hodila po tekalni stezi. »Pridna miška!« se navdušujejo starši.

Naj ob tem pohvalimo dobrodelne Slovenke in Slovence, ki so zbrali prepotrebnih 60.000 evrov. Okoli 45.000 za operacijo, 3000 za potne stroške, 2000 za enomesečno bivanje v ZDA in še 3000 za obvezen kontrolni pregled, ki bo sledil že po štirih mesecih.

Deli s prijatelji