»NA DOLGI ROK BO NERODNO«

VIDEO: Skrivnostni dvometraš zaradi Janše ni mogel v prostore vlade

Objavljeno 13. januar 2015 12.10 | Posodobljeno 13. januar 2015 12.15 | Piše: K. K., A. L.

Preberite, kaj je odgovoril, čemu je prišel.

Aleksander Mervar, direktor Elesa.

LJUBLJANA – »Ne, ne. Nekaj na temo energetike,« nam je na vprašanje, ali gre k predsedniku vlade Miru Cerarju, odgovoril visokorasli direktor, ki se je le s težavo prebil skozi zadnja vrata srebrnega audija. Šlo je za Aleksandra Mervarja iz Elesa, nacionalnega sistemskega operaterja, ki za svoje delovanje pridobiva sredstva predvsem iz omrežnine, ki jo plačujejo porabniki električne energije.

Mervar se je na Gregorčičevi znašel v trenutku, ko je bil pri premierju njegov predhodnik Janez Janšaimage. Za nas je povedal, da gre v vladni kabinet. Poizvedovali smo, ali je prišel zaradi kadrovskih zadev, a je to zavrnil. Pa zaradi novih investicij? »Nove investicije? Kar se tiče nas, jih objavljamo javno. Kar se tiče HSE in Gen energije, pa morate vprašati njih.« Pojasnil je še, da ni slišal, da bi bilo kaj narobe, kar zadeva kadrovsko področje v HSE. Odgovoru, čemu natančno je prišel na obisk vlade, pa se je spretno izmikal.

Prvi mož Elesa je sicer pokomentiral še cenovno tekmo: »To, kar so danes cene na borzi, to ni nobena cenovna tekma. Na dolgi rok, če take cene ostanejo, pa bo zelo nerodno.«

Deli s prijatelji