PREDSEDNIK KPK

VIDEO: Prevzem s čustvi v očeh: Obravnaval bom tudi Jankovića

Objavljeno 31. marec 2014 16.05 | Posodobljeno 31. marec 2014 15.24 | Piše: S. U.

Odvetnik Boris Štefanec je danes točno opoldne prevzel posle predsednika KPK – in takoj nesreča.

LJUBLJANA – Odvetnik Boris Štefanec je danes točno opoldne prevzel posle predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Primopredaja poslov pri KPK med dozdajšnjim predsednikom Goranom Klemenčičem in novim predsednikom je sicer potekala za zaprtimi vrati – na željo članov starega senata. A po zaključku je vseeno pred novinarje stopil Štefanec, pri čemer se je na trenutke zazdelo, da se mu od ganjenosti v očeh lesketajo solze.

»Od danes naprej sem jaz tukaj,« je začel Štefanec in že v istem trenutku se mu je zgodila nesreča – prevrnil se je mikrofon. Posle bo sicer prevzel brez namestnikov, saj sta Jurij Ferme in Darko Stare odstopila kmalu po imenovanju na položaj namestnikov predsednika komisije. »Ne vem, zakaj so se tako odločili, vendar argumente za takšno odločitev spoštujem, tudi z osebnega vidika,« je še dejal o prejšnji komisiji.

O pristranskosti obravnav: »Nimam nobenega problema, da ne bi obravnaval kogar koli iz Pozitivne Slovenije, tudi Zorana Jankovića

O novih kandidatih: »Želim si vsaj eno žensko kandidatko, morda celo dve, to bi bilo 'fajn' in prijetno.«

Oklepanje funkcije: »Svoje delo opravljam strokovno in v skladu z zakonom.«

Primer Virant: »Zadev ne poznam dobro.«

»Zdaj še ne vem, ali mi kot javnemu funkcionarju pripada kakšno stanovanje. Če mi pripada, si ga seveda želim, zato da bi bilo to čim bolj transparentno, če pa ne, si bom stanovanje najel. Z mano bo živela tudi žena, pa mogoče še kdo,« je odgovoril na to, ali se bo preselil v Ljubljano. Njegova pot iz Hodoša v glavno mesto in nazaj je namreč dolga dobrih 400 kilometrov.

Deli s prijatelji