LUČKE NA KRAJU DOGAJANJA

VIDEO: Policisti omejili gibanje, rešilec v pripravljenosti

Objavljeno 10. december 2014 14.47 | Posodobljeno 10. december 2014 17.57 | Piše: A. L., S. U.

Konvoj vozil je odpeljal kemikalije.

LJUBLJANA – V ljubljanskem Novem Polju še vedno veljajo izredne razmere. Policisti so zaprli dostop do hiše, v kateri je 72-letni moški imel spravljenih 1000 litrov kemikalij, šest kilogramov smodnika in en kilogram razstreliva. Bralec nam je javil, da se danes na kraju zadržuje več policistov, tam pa je tudi reševalno vozilo. Poslal nam je posnetek, kako konvoj vozil s prižganimi lučmi in sirenami zapušča hišo.


Iz Policijske uprave Ljubljana so ob 14.30 sporočili:

»Aktivnosti policije v Novem Polju so se zaključile okoli 14. ure. Nevarne snovi so bile primerno zavarovane in varno pripeljane na različne lokacije. Del snovi je bil zaradi narave njihovih sestavin uničen (snovi, ki so po svoji sestavi nestabilne). Območje, kjer je veljal ukrep omejitve gibanja, je preklican. Osebe, ki so bile evakuirane, se bodo lahko vrnile v svoje objekte.

Sama preiskava in preverjanje okoliščin pa se nadaljuje.«

Ob 16.40 pa so zapisali:

»Danes je bilo iz hiše v Novem Polju odpeljano za okoli 3000 kg kemikalij (različna agregatna stanja). ‎Nekaj snovi je bilo zaradi nestabilnosti in nevarnosti, ki so jo kot takšne predstavljale za okolico, takoj odpeljano v uničenje. 

Preiskava se nadaljuje.«                                                            

                       

 

Pri PU Ljubljana so pojasnili, da so v konvoju vozil odpeljali kemikalije, reševalno vozilo pa je na kraju zaradi varnostnih razlogov.

Deli s prijatelji