PROTEST

VIDEO: Policijske laži?

Objavljeno 02. december 2012 16.01 | Posodobljeno 02. december 2012 16.03 | Piše: A. L.

»Dogajanje je popolnoma izmišljeno. Zaradi teh izmišljotin bom kazensko ovadil policijsko postajo in policiste, ki so te navedbe izrekli,« napoveduje Grega.

LJUBLJANA – »To je prejeta kazen, ki sem jo danes dobil po pošti in se nanaša na dogodke, ki so se dogajali na novembrskem protestu (17. novembra, op. p.) v Ljubljani. Zagotovo trdim, da so te navedbe neresnične in izmišljene, za kar imam tudi priče. Edina resnica v teh navedbah je, da sem imel na sebi masko, a nisem bil edini,« se jezi Grega, eden od protestnikov, ki je stopil na ulice za delavske pravice.

Resnica je posneta

Pojasnjuje, da je postopek identifikacije potekal v krogu policistov, ki so jih obkrožili, ko je množica ljudi že odšla naprej. »Resnica je na več posnetkih in fotografijah. Dogajanje je popolnoma izmišljeno in zaradi teh izmišljotin bom kazensko ovadil policijsko postajo ter policiste, ki so te navedbe izrekli. Podal bom tudi odškodninsko tožbo zoper državo, policijsko postajo in policiste zaradi blatenja imena,« izpostavlja.

Gregi očitajo dejanja, ki so našteta spodaj (izsek iz policijske obrazložitve, zakaj mu kazen izdajajo). Na youtubu pa je mogoče izbrskati precej videoposnetkov, med drugim tudi zgornjega, ki smo ga priložili članku. Ali zapisano v policijskem poročilu drži, lahko tako tudi sami preverite.

image

Deli s prijatelji