NENAVADNI OBISKOVALCI

VIDEO: Pod Darsom gruča Azijcev, bodo gradili drugi tir?

Objavljeno 20. junij 2016 16.21 | Posodobljeno 20. junij 2016 16.47 | Piše: B. F., K. K.
Ključne besede: Dars obisk

Pod vhodom v stavbo, kjer ima sedež državni upravljavec avtocest, smo opazili zanimiv prizor.

LJUBLJANA – Iz zgradbe, kjer ima v prestolnici sedež Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), smo opazili priti večje število obiskovalcev iz Azije. Posnetki pričajo, da kljub navdušenju, ki ga daje slutiti vestno beleženje dogajanja na telefone nekaterih, ne gre za navadne turiste.

Kdo so možje v oblekah in ali morebiti ne gre za poslovne partnerje, ki bi utegnili graditi drugi tir, smo preverili pri Darsu. Za komuniciranje zadolženi Marjan Koler nam je pojasnil, da gre za japonske poslovneže: »V okviru izmenjave dobrih praks so nas obiskali predstavniki več japonskih avtocestnih družb in strokovnjaki iz drugih področnih organizacij, da bi se seznanili predvsem z našim sistemom gospodarjenja s cestno infrastrukturo in še posebej upravljanjem avtocestnega prometa. Pri tem so jih zanimali zlasti sistemi za nadzor in vodenje prometa na slovenskih avtocestah, obveščanje uporabnikov, kako se soočamo s problematiko prometne varnosti ipd. Med drugim so obiskali tudi Regionalni nadzorni center Ljubljana, od koder upravljamo in nadziramo med drugim celoten promet na ljubljanskem obroču in vpadnih krakih nanj.«

Kitajci, denimo, že gradijo avtocesto v Črni gori, pred dnevi pa je hrvaški Večernji list poročal, da od jadranskih pristanišč Kitajci preferirajo Rekoimage.

Deli s prijatelji