DOVOLJ

VIDEO: Pahor in Tina Maze sredi razvpitih nominacij

Objavljeno 19. februar 2014 21.10 | Posodobljeno 19. februar 2014 21.45 | Piše: P. J.

Špehar se je odločil igro spremeniti v nekaj povsem drugega, v dobrodelno akcijo Podari malico.

Borut Pahor.

LJUBLJANA – Pijanskim nominacijam je treba narediti konec, o čemer je, potem ko je zaradi zastrupitve na Otoku umrlo že nekaj mladih, prepričanih tudi vse več Slovencev. Strokovnjak za družbena omrežja Matej Špehar se je odločil, da bo presekal s tem, in je uvedel povsem drugačne nominacije: nominiran je bil tudi sam predsednik države Borut Pahor.

Pivske nominacije je Špehar spremenil v akcijo Podari malico. »Pošljite Podari5 na 1919: s tem boste podarili malico, ne otrokom v Afriki, ampak otrokom v Sloveniji, ki si ne morejo privoščiti niti malice niti kosila niti izleta v naravi.« Špehar je nominiral pevko Nino Pušlar, radijsko voditeljico Evo Cimbola in novinarko Matejo Ropoša, ki so že sledile njegovemu zgledu in poslale SMS-sporočila.

Pahor se je že posnel

Novinarka Mateja Ropoša je v dobrodelni akciji nominirala kar predsednika države, ki se je v teh dneh mudil v ruskem Sočiju. »Če ne sodelujejo v roku 24 ur (tj. posnemi video in nominiraj tri nove), naj si izberejo OŠ, v kateri bodo ves dan pomagali deliti malice. Če kdo lahko še bolj razširi to dobrodelno idejo, ste to zagotovo vi trije. Vsi ostali pa: Podari5 na 1919.« Da se bo na nominacijo odzval tudi predsednik Pahor, je potrdil kar njegov tajnik Matjaž Nemec, ki je obljubil, da bo predsednik to storil.

In Pahor se je odzval še prej, kot je obljubil njegov tajnik. Posnel se je sredi Sočija in nominiral tri dobitnike olimpijskih medalj: Petra Prevca, Vesno Fabjan in Tejo Gregorin.

Slavni nominiranci

Nominirana sta bila tudi Jan Plestenjak in smučar Rok Perko. Plestenjak še ni poslal sporočila, Perko pa je nominiral snežno kraljico Tino Maze, Andreja Šporna in DJ Umeka. Svoje morajo še opraviti nominiranci Nine Pušlar, med katerimi sta tudi Zlatko in Nina Šušnjara. Med nominiranci so pristali še Alenka Gotar, Nuša Lesar in Sandi Murovec.

Glede na to, kako hitro se nominacije širijo po facebooku, je pričakovati, da bo v prihodnjih urah in dneh nominiranih še več slovenskih estradnikov.

Deli s prijatelji