MATURANTSKA ČETVORKA

VIDEO: Pahor maturantom: Naj vam povem nekaj porednega

Objavljeno 20. maj 2016 15.52 | Posodobljeno 20. maj 2016 16.06 | Piše: Ro. S.

Maturantska parada se je začela točno ob 12.00 v 75 evropskih mestih.

LJUBLJANA – Predsednik države Borut Pahor in župan Ljubljane Zoran Janković sta se udeležila maturantske parade, ki je potekala v središču Ljubljane. Po podatkih prirediteljev so plesali kar v 75 mestih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, na Madžarskem, Češkem in Slovaškem. Prek prenosa v živo so vsi maturantje v omenjenih mestih zaplesali hkrati, z začetkom točno ob 12. uri. 

Slavnostna govornika v središču Ljubljane, od koder maturantski ples na ulici tudi izvira, sta bila Borut Pahor in Zoran Janković. Pahor je po lanskem spodrsljaju z izjavo »ajde, miška mala, to mi 'deli'« letos iskreno čestital maturantom ob zaključku srednješolskega izobraževanja ter izpostavil, da sta letos s partnerico Tanjo Pečar, ki ga je na prireditvi tudi spremljala, ponosna starša maturanta Luka. Maturantom je položil na srce, da so sanje vedno uresničljive in naj jih spodrsljaji na poti k dosegu zastavljenih ciljev ne preplašijo ter ne odvrnejo od začrtane poti. 

Borut Pahor na paradi:

Prav tako je maturantkam in maturantom čestital Zoran Janković. V kratkem nagovoru je dejal, da ga veseli številčna udeležba maturantov na Slovenski cesti. Zaželel jim je obilo sreče pri opravljanju mature ter naj uživajo danes ta dan, ki je samo njihov. Ponovno je poudaril, da je za maturante ples na ljubljanskih ulicah brezplačen.

Mladi plesalci se niso pustili motiti. Malo po 12. uri jih je obsijalo sonce, tako da veselja in dobre volje ni manjkalo. Po plesu četvork so sledili mladostnejši ritmi, ki so jih vodili raper Zlatko, Trkaj in drugi.

Maturantsko parado organizira plesna šola Urška Pro, maturantsko četvorko v okviru projekta European Quadrille Dance Festival pa Plesna zveza Slovenije.

Nagovor Zorana Jankovića:

Deli s prijatelji