SMEJI SE MU

VIDEO: Nerodno: vlada ne more razrešiti prvega geodeta

Objavljeno 26. februar 2014 13.09 | Posodobljeno 02. marec 2014 18.32 | Piše: A. L.

Nekateri mediji so to napovedali včeraj. Razkrivamo, zakaj se to ne more zgoditi.

Aleš Seliškar.

LJUBLJANA – »Geodetska uprava ne bo odstopila pa tudi jaz ne, saj formalno nisem direktor, ampak delam samo po pooblastilu ministra.« Tako na vprašanje gledalca, ali bo geodetska uprava (ali morebiti le on) odstopila, odgovarja Aleš Seliškar, predstojnik Gursa po pooblastilu ministra in ne generalni direktor Gursa, kot nekateri poročajo.

Ni kandidiral za direktorsko mesto

Pojasnjuje, da je bil konec leta lani razpis za generalnega direktorja: »Na ta razpis se nisem prijavil. Prijavljenih je bilo več kandidatov, novi pa je že izbran in mislim, da ga bo vlada v kratkem imenovala.« Ob tem dodaja, da ne gre za disciplinski ukrep, ampak za čisto normalno menjavo, ki pa se dogaja v malo bolj zanimivem času.

Zvito? Ne, nerodno

Torej, ali ga vlada sploh lahko razreši, kot so to včeraj napovedovali nekateri mediji? »Ne more me razrešiti, ne,« je Seliškar odvrnil voditelju na tretjem programu Bojanu Travnu, ki pa se je odzval, da je to precej zvito. »Ni zvito, bi rekel, da je bolj nerodno. Ker sem bil nerodno razrešen in nerodno nadaljujem eno leto,« je v smehu dodal Seliškar.

Deli s prijatelji