VREME

VIDEO: Nas le ohladilo, Hrvate pa prestrašilo

Objavljeno 27. avgust 2012 11.35 | Posodobljeno 27. avgust 2012 10.59 | Piše: A. K.

Vreme pri nas ni povzročalo nevšečnosti, sosedje trepetali pred vetrom in točo.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Po dolgih tednih skoraj neznosne vročine se je v nedeljo marsikje nad Slovenijo razbesnelo neurje z močnim vetrom in dežjem, ki pa nista povzročala večjih težav. Pri nas smo zabeležili le precej drastično ohladitev, saj se je živo srebro spustilo za dobrih deset stopinj v primerjavi s prejšnjimi dnevi. 

Temperature v začetku tedna ostajajo malce nižje, kot smo jih vajeni. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija. V torek se bodo najnižje jutranje temperature gibale od 7 do 12, najvišje dnevne pa od 25 do 29 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo pretežno jasno in topleje.

Vreme Hrvatom povzročilo precej težav

Pri nas po precej vremensko pestri nedelji o posebnostih nismo poročali, jo je pa vreme pošteno zagodlo našim južnim sosedom. Dolgo pričakovana osvežitev ni prinesla le nižjih temperatur, temveč tudi točo z močnim vetrom, ki je podiral drevesa. 

Neurje je zajelo predvsem istrsko področje, najslabše pa jo je odneslo mesto Umag, kjer so prebivalci trepetali pred vetrom. Ta je namreč ruval drevesa, ki so padala na avtomobile in ceste, za dodatno škodo pa je poskrbela še močna toča. Vreme je svoje zobe pokazalo tudi v Zadru, kjer so močni valovi povzročili veliko materialno škodo. 

Deli s prijatelji