BREZ VESTI

VIDEO: Mučiteljico psičke ovadili, čivave ji ne bodo vrnili

Objavljeno 18. julij 2016 20.14 | Posodobljeno 18. julij 2016 20.14 | Piše: T. B.

Ubogo psičko je mesece puščala v razgretem avtomobilu.

Ko so jo rešili, je bila psička popolnoma izčrpana.

LJUBLJANA – Včeraj je Slovenijo osupnila zgodba psičke, ki naj bi bila že drugi dan zaprta v razgretem vozilu. Po pričevanju zaskrbljenega občana, ki je o dogodku nekajkrat obvestil vse pristojne službe, se te na njegove pozive niso pravočasno odzvale. Popolnoma izčrpano čivavico so iz avtomobila rešili šele predstavniki društva proti mučenju živali. 

Danes so Obalno društvo proti mučenju živali poklicali sodelavci lastnice čivave in povedali, da je njena izjava policiji, da dopustuje na obali, laž. »Zaposlena je namreč v Luciji in sodelavci smo jo neštetokrat opozorili, da v tej vročini psa ne more puščati v avtomobilu, a je vztrajno nadaljevala. Kako je uboga psička sploh živa, je res čudež. Vsak dan od 8h do 14h je bila že vse poletje zaprta v avto na parkirišču pred podjetjem, kjer je lastnica psa v službi,« sporoča Andrea Bogataj Krivec iz Obalnega društva proti mučenju živali. 

Lastnici psa so policisti izrekli globo po zakonu o zaščiti živali v višini 800 evrov, ženska pa je podala kazensko ovadbo zaradi tatvine živali.

»Zagotovo je ta podatek pika na i naši odločitvi, da takemu mučitelju živali psičke ne moremo vrniti. Lastnico bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali,« je še povedala Bogatajeva. 

Deli s prijatelji