UJET

VIDEO: Motorist proti Bohinju čez polno črto pred avtobus

Objavljeno 09. julij 2012 16.13 | Posodobljeno 09. julij 2012 16.13 | Piše: S. N.

Predrzni motoristi ne spoštujejo predpisov, prehitevajo tudi v ovinke in preko polne črte.

Simbolična fotografija.

BLED, BOHINJ – »Motoristi so zmešani,« trdi bralec, ki je na vijugasti cesti med Bledom in Bohinjem ujel kar nekaj voznikov divjih dvokolesnikov med nogami, ki so prehitevali preko neprekinjene črte. Vsak voznik in tudi tisti, ki pešačijo, vedo, da takšna črta označuje nevarna mesta, kjer se ne sme prehitevati. A nekateri kljub temu to počno, in to celo takrat, ko jim kdo vozi nasproti.

Nevarnost

Pri tem se morajo zavedati, da nevarnosti ne izpostavljajo le sebe, temveč tudi druge udeležence v prometu. Posnetki so kratki, kršitve obstoječih predpisov pa so iz njih jasno razvidni. Vsem udeležencem v cestnem prometu svetujemo previdnost. Priporočilo, naj med vožnjo raje ne snema, razen če je na sovoznikovem sedežu, pa smo dali tudi pošiljatelju posnetkov.

Globa

»V 27. členu Zakona o pravilih cestnega prometa je predpisano, da se morajo udeleženci v prometu ravnati po prometnih pravilih (vključno po oznakah na voziščih, prometnih znakih...). Globa za prekršek pa je predpisana v 8. odstavku 27. člena in znaša 250 evrov,« so nam pojasnili na ljubljanski policijski upravi.

Deli s prijatelji