PRIZNANJE

VIDEO: Mnenje pravnikov plačali, sprejeli pa politično odločitev

Objavljeno 16. oktober 2014 09.53 | Posodobljeno 16. oktober 2014 09.53 | Piše: A. L.

Mnenje pravnikov, ki naj bi ga pošteno plačali, ni imelo velike vloge.

Predsednik državnega zbora Milan Brglez.

LJUBLJANA – Mnenje plačane skupine pravnikov ni bilo ključno za sprejetje odločitev, da se zaporniku Janezu Janši mandat odvzame. Pred tedni smo poročali, da naj bi prav to mnenje davkoplačevalce stalo okoli 50 tisoč evrov.

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je včeraj v Odmevih na TV Slovenija namreč povedal: »To, kar se je s tistim mnenjem dogajalo, niti ni bilo ključna osnova našega odločanja. Bilo zgolj mozaik v tem, da končne in absolutno neizpodbitne pravne osnove za odločanje ni, zato je bilo treba sprejeti politično odgovornost in smo jo.«

»Če plačano pravno mnenje ni bilo podlaga za današnjo politično odločitev, potem se vprašujem, kako vodstvo državnega zbora zapravlja davkoplačevalski denar, če mora na koncu tako in tako sprejeti politično odločitev,« pa mu je na to odvrnil Anže Logar iz vrst stranke SDS, ki je včerajšnje glasovanje obstruirala.

Kaj lahko stori ustavno sodišče? Brglez pravi, da ne ve. Lahko mu mandat miruje, lahko celo odloči, da kazen odsluži, ko zaključi mandat.

Sicer pa bo v državni zbor na Janševe mesto najverjetneje sedel Božo Predalič. Logar včeraj v Odmevih tega ni potrdil.

Deli s prijatelji