TEDx

VIDEO: Mama sinu: Življenje sem ti dala in lahko ti ga vzamem, kadar hočem

Objavljeno 16. april 2015 21.21 | Posodobljeno 16. april 2015 21.21 | Piše: A. L.

Zgodba, zaradi katere se bodo marsikomu orosile oči.

Damijan Janžekovič.

»Jaz sem ti življenje dala in jaz ti ga lahko vzamem, kadar hočem.« Te besede je po pripovedi Skozi pekel do življenja Damijana Janžekoviča (o tem je govoril na TEDx dogodkuimage), sinu, ki je odraščal brez očeta, namenila mama alkoholičarka in nasilnica. Ne sina ne njegove mame ne imenuje. Občinstvu pa razkrije, da je sin med njimi.

Kljub težavam doma so ga naprej gnali učitelji in profesorji, ki so v njem videli, česar njegova mati ni. Pa še tri stvari omenja Janžekovič: 

– ljubezen redkih prijateljev,
– šport (strast do nogometa) in
– vera (v boga, na katerega se je z molitvijo obrnil, ko je bil v največji stiski).

Pri 18 letih se je odselil od mame, s katero danes ni več v stiku. Živi z najboljšim prijateljem in njegovo družino. Dobil je novo družino in svojega brata.

Zakaj se to dogaja prav njemu, je bilo njegovo pogosto vprašanje. Danes pa nič več. Ko se znajde v težki situaciji, si reče: »Try me!« Spoznal je, da kar te v življenju ne ubije, te okrepi.

Ob tem je Janžekovič v čustveni pripovedi dejal, da samomor nikoli ni rešitev in da nič na svetu ni tako hudo in grozno, da bi bilo vredno zavreči kaj tako dragocenega, kot je življenje. 

Več pa v spodnjem videu, kjer lahko vidite celotno pripoved Janžekoviča.

Deli s prijatelji