PUBLIKA V EKSTAZI

VIDEO: Luka Mesec Hribarju Miliču pojasnil Jelcinovo Rusijo

Objavljeno 08. januar 2015 15.11 | Posodobljeno 08. januar 2015 17.30 | Piše: K. K.

Mesec, ki si je pri nastopu pomagal z beležnico, se ni strinjal z izjavo Hribarja Miliča, da so podjetja v državni lasti ustvarila dvesto milijonov primanjkljaja.

LJUBLJANA – Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samo Hribar Milič, ki je sinoči na javni tribuni proti privatizaciji državnega premoženja zbranim pojasnil, "kdaj gre kmet na trg prodajat svoje krave", je izzval poslanca Združene levice Luko Meseca.

Hribar Milič je podal odgovor o nujnosti prodaje "krav": »Ko ima kmet velike dolgove, ko nima več krme in dajejo krave premalo mleka ali zato, ker ima načrt, da bo z izkupičkom od teh krav naredil nov posel?« 

Državna podjetja po Mesecu niso ustvarjala primanjkljaja

Mesec je predsedniku GZS pojasnil, da banke niso ustvarile luknje zato, ker niso bile v državni lasti, ampak, ker se jih je med 2005 in 2008 načrtno usmerjalo v ustvarjanje tajkunov, usmerjalo pa se jih je tudi v gradbeni mehurček.

Mesec, ki si je pri nastopu pomagal z beležnico, se ni strinjal z izjavo Hribarja Miliča, da so podjetja v državni lasti ustvarila dvesto milijonov primanjkljaja. Pravi: »Podatki, ki jih imam jaz, so drugačni. V letu 2013 so ustvarila 393 milijonov dobička. Četrtina se je stekla v proračun, ostalo v investicije. Očitno se bova morala po okrogli mizi pogovoriti.«

Sicer pa je Mesec na primeru privatizacije pojasnil še, zakaj je Jelcinova Rusija izgubila 60 odstotkov BDP.

Poslančevemu nastopu lahko prisluhnete v celoti. Večkrat so ga prekinili navdušeni vzkliki publike.

 

Deli s prijatelji