AFERA NPU

VIDEO: Kresalova in Klemenčič sta se izognila zaslišanju na sodišču

Objavljeno 14. oktober 2015 12.38 | Posodobljeno 14. oktober 2015 12.59 | Piše: A. L., M. I.

Nekdanji generalni sekretar notranjega ministrstva Damjan Lah se je danes pojavil na sodišču, potem ko se je prej dvakrat izognil naroku.

LJUBLJANA – Pravosodni minister Goran Klemenčič se je danes izognil zaslišanju pred sodnikom. Poslal je opravičilo, da je na seji vladi. Sodišču se je danes ognila tudi nekdanja Klemenčičeva šefinja in nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal. In tudi nekdanji prvi kriminalist, danes murskosoboški župan Aleksander Jevšek. Zaradi obveznosti evropskega poslanca ni bilo bivšega šefa računskega sodišča Igorja Šoltesa in tako je danes v zadevi domnevno spornega najema stavbe NPU, ki ga je kot generalni sekretar notranjega ministrstva vodil Damjan Lah, pričal le bivši prvi mož policije Janko Goršek, ki je vztrajal pri tistem, kar je povedal v prvem sojenju, češ da sam ni vplival v smislu favoriziranja Ram Investa, podjetja ministričinega prijatelja Igorja Jurija Pogačarja.

Na sodišču v Ljubljani se nadaljuje obravnava v ponovnem sojenju Damjanu Lahu v primeru najema stavbe za NPU. Obravnava se je začela 30. septembra, saj se Lah prej ni pojavil na dveh narokih. Na vprašanje, kaj pričakuje od prič, ki naj bi pričale danes in smo jih našteli zgoraj, je dejal: »Enako kot vedno – da povedo resnico.« Pričakoval je, da bodo povedali tisto, kar so že, se pravi, da ga bodo priče razbremenile odgovornosti tako kot na prvi obravnavi, glede na to, da – kot sam pravi – ni storil nič nezakonitega.

A priče so ga pustile na cedilu.

Deli s prijatelji