POJASNILA

VIDEO: Kdo so nasilni fantje s kapucami?

Objavljeno 02. december 2012 18.10 | Posodobljeno 02. december 2012 18.11 | Piše: D. P., STA

Janša je opazil ekstremiste levega in desnega pola, Virant meni, da ni političnega ozadja.

Od kod so se vzeli nasilneži?

LJUBLJANA – Predsednik slovenske vlade in prvak SDS Janez Janša je ocenil, da so gesla, ki smo jih slišali proti vladi in EU na demonstracijah, očitno združila ekstremiste levega in desnega pola.

Levičarska in desničarska simbolika

Nekateri so namreč menili, da so nasilne izgrede na protestih, zlasti v Ljubljani v petek, sprožile skrajne desničarske skupine. Janša je ob tem ocenil, da je bilo na demonstracijah veliko ekstremov in da smo videli tako skrajno desne simbole kot tudi skrajno leve. Gesla, ki smo jih slišali proti vladi in EU, pa so, tako meni Janša, združile ekstremiste obeh polov.

Brez političnega ozadja

Predsednik DZ Gregor Virant proteste razume kot izraz iskrenega ogorčenja in razočaranja ljudi nad stanjem v politiki, sodstvu in nedelovanju pravne države. Obžaluje, da so se pridružili tudi izgredniki, vendar za demonstracijami ne vidi političnih ozadij.

Povezani s podzemljem?

Generalni direktor policije Stanislav Veniger pa na novinarski konferenci ni ne zanikal niti potrdil, ali so morebiti ekstremne skupine povezane z ljubljanskim podzemljem. »V zvezi s tem potekajo preiskave.«

 

Deli s prijatelji