GOST IZ KONKURENCE

VIDEO: Jankovićev član prosil Cerarja, naj se povezuje z njegovo stranko

Objavljeno 03. junij 2014 17.17 | Posodobljeno 03. junij 2014 17.32 | Piše: STA, K. K.

Prvak PS Zoran Janković še vedno ne razkriva, s kom se pogovarjajo o povezovanju pred bližnjimi volitvami in pravi le, da bo to "eno tako malo presenečenje".

Husein Huso Kljunić Dvojček ima delitev dovolj.

LJUBLJANA – »Pričakujem, da bo Stranka Mira Cerarja povezovala stranke. Zdaj se delimo,« je svoja pričakovanja strnil član Pozitivne Slovenije (PS) Husein Huso Kljunić Dvojček, ki je prišel Mira Cerarja prosit, naj sodeluje z njegovo stranko. Kaj meni, poglejte na posnetku.

Cerar mu je odgovoril, da se bo potrudil. Srečanje si oglejte na posnetku.

 

Jankovićevo presenečenje

Medtem pa je prvak PS Zoran Janković veliko skrivnostnejši. Še vedno ne razkriva, s kom se pogovarjajo o povezovanju pred bližnjimi volitvami. Ob tem je ponovil, da je njegova želja biti župan Ljubljane in da bo na tem mestu tudi ostal. »To bo eno tako malo presenečenje, tako drobno. Počakajte, saj bomo to naredili pred vami,« je ljubljanski župan Janković odgovoril na novinarsko vprašanje o tem, s kom se v PS pogovarjajo pred bližnjimi predčasnimi državnozborskimi volitvami.

Z Janšo ne

Na vprašanje, ali gre morda za SDS, je odvrnil, da je to »sicer vprašanje v hecu, ampak je lahko zelo resno«. Je pa ob tem odločno poudaril, da je zelo jasno, da z aktualnim prvakom SDS Janezom Janšo ne gre v nobeno koalicijo.

Ali bo na letošnjih lokalnih volitvah nastopil z Listo Zorana Jankovića ali s PS, pa še ne ve. Kot je pojasnil, je do teh volitev še kar nekaj časa. Ob tem je dodal, da je vprašanje tudi nastop na predčasnih državnozborskih volitvah in da bodo stranki morda dodali še kakšen znak, »da bo zelo jasno, kdo smo, kaj smo in kaj bomo predstavljali«. Na volitve se sicer dejavno pripravljajo. »Datum je tukaj in pred nami so zanimivi dnevi.«

Tudi poslanec ne

Janković bo stranko PS vodil na državnozborskih volitvah, pričakuje pa zmago. »Dejstvo pa je, da delo v parlament ni moj način dela in jaz v parlamentu ne bom sedel,« je odgovoril na vprašanje, ali bo sam kandidiral za poslanca.

Spregovoril je tudi o premierki, ki opravlja tekoče posle, in nekdanji vodji PS Alenki Bratušek, ki je nedavno ustanovila stranko Zavezništvo AB. »Kaj si ona želi, je pokazala,« je povedal in ponovil, da so se razšli izključno zaradi gospodarskega dela programa.

»Očitno moja nekdanja kolegica težko sprejema odločitev na kongresu PS, ki je meni dala vodenje stranke,« je pristavil in znova poudaril, da ni on tisti, ki je razbil koalicijo oziroma vlado. »Kdo je določil datum kongresa? Izvršni odbor PS. Jaz takrat nisem bil član. Hoteli so imeti kongres, hotela je imeti kongres in ga je imela. Kdo je organiziral avtobuse, kdo jih je plačal? Zoran Janković se eno leto ni dotaknil terena,« je dejal Janković.

S Klemenčičem na detektor

Znova se je dotaknil tudi poročila protikorupcijske komisije iz januarja 2013, ki je ocenila, da ni znal pojasniti izvora dela svojega premoženja. Janković je prepričan, da je bilo to poročilo namerno in zato predlaga, da se z nekdanjim predsednikom KPK Goranom Klemenčičem »soočita« z detektorjem laži. »Jaz ga bom vprašal le to, ali me je obravnaval enako kot druge in ali se je s kom dogovarjal glede pisanja poročila, on pa mene lahko vprašuje, kar želi,« je povedal.

Ponovil je, da vse zadeve želi čim prej razčistiti na sodišču in da se v nasprotju z nekaterimi drugimi sodišču ne izogiba. Na vprašanje, ali ne bi denimo to predstavljalo ovire pri njegovem morebitnem mandatarstvu, je odvrnil, da je njegova želja biti župan Ljubljane »in na tem bom ostal«.

Deli s prijatelji