GA JE OČRNIL?

VIDEO: Janković je vsak mesec bolj jezen: Praprotnika bo tožil

Objavljeno 07. januar 2014 16.48 | Posodobljeno 07. januar 2014 16.48 | Piše: STA, P. J., S. U.

Ljubljanski župan o skrivnostnem kupcu S1, obletnici poročila KPK in večnih vprašanjih o Electi.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci napovedal, da bo še ta teden vložil tožbo zoper namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Roka Praprotnika. Janković je prepričan, da je Praprotnik z nekaterimi izjavami, tudi na družabnem omrežju, posegel v njegovo dobro ime. Prav tako je bil skrivnosten o gradbeni jami na Bavarskem dvoru, ki dobiva novega lastnika iz Armenije.

»Praprotnik se gre novinarja«

V sredo bo namreč minilo leto dni, odkar je KPK objavil poročilo o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, ki je obremenilo tako Jankovića, ki je bil tedaj predsednik PS, kot tedanjega predsednika vlade Janeza Janšo, sicer tudi predsednika SDS. Kar Praprotnik ob določenih priložnostih objavlja na twitterju, je po Jankovićevih besedah daleč od tistega, kar naj bi delal po svoji funkciji, ampak se po njegovi oceni gre bolj novinarja.

Po Jankovićevih besedah so kriminalisti hišne preiskave v zvezi z afero Stožice pri njem opravili konec septembra 2012, nato pa se je oblikovala preiskovalna skupina, v kateri so bili poleg policistov, tožilcev in davčne uprave tudi člani KPK. A ker ni bilo nič narejenega, je KPK izdal še poročilo.

Kupec iz Armenije

In kdo je skrivnostni kupec gradbene jame S1 na Bavarskem dvoru? »Je iz Armenije,« je bil kratek Janković, njegovega imena pa ni želel razkriti. »Vztrajali bomo, da na tem mestu zraste stolpnica.«

Sicer pa je moral ljubljanski župan odgovarjati tudi za 'stare grehe'.

Spomnimo, ljubljanski župan  je na novinarski konferenci danes povedal, da bo v sredo ob 9. uri zaslišan na Nacionalnem preiskovalnem uradu v zadevi Stožiceimage. Preiskava sicer teče že dlje časa, prve ovadbe pa naj bi bile po nekaterih podatkih vložene kmalu.

Deli s prijatelji