ZANIKA OBTOŽBE

VIDEO: Janković bo v petek dobil hišno preiskavo?

Objavljeno 31. marec 2014 22.30 | Posodobljeno 31. marec 2014 22.28 | Piše: S. U.

Ljubljanski župan je kritičen do direktorja NPU Darka Majheniča, ki po njegovem mnenju nastopa kot oglaševalska agencija.

LJUBLJANA – Zoranu Jankoviću je po njegovih besedah počasi dovolj stvari, ki se vseskozi ponavljajo. Ljubljanski župan se je namreč danes odzval na poročanje medijev v zvezi s kazenskimi ovadbami NPU o domnevnih nepravilnostih pri gradnji športnega parka Stožice in zavrnil vse navedbe v kazenskih ovadbah glede pranja denarja in zlorabe položaja. Dejal je tudi, da ima preveč izkušenj na vodilnih položajih, da bi pral denar na tako preprost način, kot je nakazilo z enega računa na osebni račun.

Majhenič kot oglaševalska agencija

Kritičen je bil tudi do direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darka Majheniča, saj po njegovem mnenju nastopa kot oglaševalska agencija. Potem ko bo dokazal svojo nedolžnost, pričakuje njegov odstop. 

»Kadar je v državnem zboru podana interpelacija zoper notranjega ministra, se zgodijo hišne preiskave. Mogoče v petek sledi še kakšna hišna preiskava,« je bil kritičen do svojih ovadb, ki so po njegovem mnenju dobro služile za odvračanje pozornosti od fiaska z nepremičninskim davkom.

V spodnjih videoposnetkih si oglejte nekaj odzivov Zorana Jankovića glede domnevnih nepravilnosti pri gradnji športnega parka Stožice.

Prepričan, da bo dokazal svojo nedolžnost ...

»Ko je kakšna interpelacija, se pojavi hišna preiskava.«

»Obtožbe mi dajejo dodaten naboj.«

»Pri spornih nakupih letalskih vozovnic se zdi problematično predvsem to, da je minister lagal.«

Deli s prijatelji