KOT DA JE SODNI DAN

VIDEO: Izola in Livade pod vodo: Ne vozite otrok!

Objavljeno 23. oktober 2017 10.26 | Posodobljeno 23. oktober 2017 10.26 | Piše: S. U.
Ključne besede: Izola poplave

Po neurju v Izoli je voda začela odtekati.

IZOLA – Razmere v Izoli se umirjajo, potem ko je zaradi močnega neurja in dežja poplavilo njen center in polovico Livad, vreme pa je povzročilo precej težav.image Voda je začela odtekati, gasilci in prostovoljci pa odpravljajo posledice neurja in črpajo vodo, da bi predvsem v vrtcih in šolah danes normalno stekel pouk.

Zaradi poplav bo v enoti Školjka vrtca Mavrica danes delovalo le nekaj igralnic, zato občina starše naproša, da otrok v vrtec ne pripeljejo, če jim uspe organizirati varstvo drugače. Druge enote vrtca bodo delovale nemoteno. Na občini naprošajo tudi starše otrok vrtca L' Aquilone in Osnovne šole Dante Alighieri, da otroke v vrtec oziroma šole ne pripeljejo. Za tiste otroke, ki drugega varstva nimajo, bosta vrtec oziroma šola poskrbela. Osnovna šola Livade in Osnovna šola Vojke Šmuc bosta delovali nemoteno.

V Izoli sicer ne dežuje več. Poplave pa so povzročile kar nekaj težav. Med drugim so za nekaj časa zaprli predor Markovec, tam se je sprožil tudi manjši plaz, avtomobili pa so vozili vzvratno. Posledice so tam sicer že odpravili.

Polovica Livad je bila po navedbah Primorskih novic pod vodo, med drugim tudi Ulica Zvonimira Miloša in bližnje ulice, po katerih so plavali številni predmeti. Vsi prebivalci so bili na nogah, gasilci in policisti pa so zaradi nevarnosti prepovedali stanovalcem vstop v klet. Požar se je vnel še v kampusu Livade. Poplavilo je tudi stari del Izole, in sicer Ljubljansko ulico, Lonko, v Alietovi ulici pa je poplavilo pritlično stanovanje.

Deli s prijatelji