NADZORNIKI

VIDEO: Glasni vozniki Snage na obisk k županu

Objavljeno 15. julij 2013 12.02 | Posodobljeno 15. julij 2013 12.06 | Piše: T. L., A. P.

Vozila Snage so zjutraj trobila in ovirala promet pred mariborsko občino: del zaposlenih nasprotuje vmešavanju politike v poslovanje podjetja, občina pa se je zavila v molk.

MARIBOR – Ponedeljkovo jutro se je v mestni občini Maribor začelo precej glasno. Glasno pa je bilo predvsem pred občino, saj se je med 8.30 in 8.45 pred zgradbo zbralo približno 20 vozil podjetja Snaga, ki so trobila v znak protesta in ovirala promet. 

Petra Hercog, strokovna sodelavka pri Snagi, nam je povedala, da se je del zaposlenih danes na opozorilnem shodu z vozili dvakrat zapeljal okoli zgradbe mariborske občine, s trobljenjem pa so pred današnjim imenovanjem nadzornikov v podjetju Snaga želeli opozoriti odgovorne na občini, da podjetje Snaga posluje dobro, da so zaposleni zadovoljni z vodenjem podjetja in nasprotujejo vmešavanju političnih interesov v podjetje, nadzornike pa so želeli opomniti, da funkcija prinaša tudi odgovornost. Kot še dodaja, je v podjetju zaposlenih okoli 250 ljudi, na današnjem shodu pa jih je bila le peščica menda zato, ker je bil shod opozorilne narave in ker morajo v podjetju zagotavljati nemoten potek delovnega procesa.  

Danes zamenjan nadzorni svet?

In zakaj se je del zaposlenih v Snagi odločil za shod pred občino prav na današnji ponedeljek? Danes bo namreč izredna skupščina Snage, na kateri je velika verjetnost, da bo zamenjan nadzorni svet, ta pa lahko nato zamenja direktorja.

In kaj o jutranjem obisku približno 40 zaposlenih v Snagi, ki so se vozili v 20 vozilih, pravijo na mariborski občini? Nič, zavili so se v molk. Taja Kordigel, pristojna za odnose z mediji, nam je dejala, da shoda ne bodo komentirali, bodo pa podali izjavo po koncu sestanka o nadzornikih.

Deli s prijatelji