ŠOPING

VIDEO: »Dober dan, sva lezbijki in bi kupili otroka«

Objavljeno 21. marec 2012 18.02 | Posodobljeno 21. marec 2012 15.23 | Piše: T. L.

Zagovorniki družinskega zakonika so v praksi preverili, ali se otroke da kupiti ali rezervirati.

Dekleti, ki sta kupovali otroka, sta ostali praznih rok.

LJUBLJANA – »Sva Ana in Eva in sva lezbijki. Slišali sva, da bo po 25. marcu mogoče kupiti otroka, pa naju zanima, ali ga lahko rezervirava ali kupiva pri vas.« S temi besedami dekleti, ki sta se odpravili v 'šoping otroka', nagovarjata različne prodajalce po trgovinah. Slišali sta namreč, da bo po referendumu o družinskem zakoniku, na katerem se bodo volivke in volivci odločali ta konec tedna, nakup otroka mogoč. Kot kaže posnetek, sta dekleti ostali praznih rok, še več, otroka jima niti rezervirati ni uspelo ...

Primc: Ženske v socialni stiski bodo otroke prodajale homoseksualcem

Posnetek, ki ga objavljamo in se je pred dnevi pojavil na youtubu, je odgovor na trditve, ki jih v kampanji proti družinskemu zakoniku uporabljajo pobudniki referenduma, ki ljudi prepričujejo, naj glasujejo proti, češ da družinski zakonik spodbuja trgovino z otroki. 

Aleš Primc, predsednik Civilne iniciative, je namreč v intervjuju za revijo Reporter izjavil: »Mene spreleti groza že ob sami pomisli, da se otroke kupuje in prodaja. Da jih homoseksualci kupujejo in ženske v socialni stiski prodajajo. Kam smo prišli? /.../ Družinski zakonik legitimira in spodbuja nadomestno materinstvo, in to ne samo v tujini, ampak tudi v Sloveniji. Tudi slovenske žene v socialni stiski bi, če bi bil zakonik sprejet, začele zelo hitro dobivati ponudbe, da bi donosile in potem prodale otroka. /.../ Družinski zakonik žal ne more preprečiti, da bi slovenski homoseksualci kupovali otroke in izkoriščali ženske v socialni stiski po svetu. Najmanj, kar lahko naredimo, četudi bi ves svet to delal, pa je, da tega sami ne spodbujamo in uzakonimo – iz čisto preprostega dejstva, ker spoštujemo materinstvo in otrokove pravice.«

Trditve o kupovanju otrok in trgovini z otroki so prevzeli tudi drugi nasprotniki zakonika, opozarjajo avtorji posnetka, denimo Vesna Vilčnik iz Civilne iniciative za družino in pravice otrok. Zagovorniki družinskega zakonika so se zato odločili, da trditve razumejo dobesedno in so se že pred referendumom odločili, da gredo v akcijo oziroma nakup otroka.

Posnetek 2: Kako naj se istospolno usmerjeni vključijo v okolje

Zagovorniki so na youtubu objavili še dva posnetka: enega na temo, kako naj se istospolni partnerji vključijo v okolje, v katerem živijo, in prek sosedske pomoči osvojijo srca morda zadržanih sosedov. Dekle sta tako hodili po bloku, se sosedom predstavili kot novi sosedi lezbijki, ki bi jima radi – v imenu dobrososedskih odnosov – odnesli smeti ali zanje postorili kakšen podoben manjši opravek. Koliko smeti sta zbrali, si oglejte na posnetku. 

V trenirki in z navodili na referendum

Tretji posnetek v vrsti pa se navdihuje ob še enem primeru nestrpnosti, s katero se je Slovenija soočila ob decembrskih državnozborskih volitvah in zmagi stranke Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića. Gre za razvpito zgodbo o trenirkarjih, ki so, kot je na spletni strani SDS napisal misteriozni Tomaž Majer, na volišče prihajali z navodili, kako glasovati.

Deli s prijatelji