PREISKAVA

VIDEO: Bratuškova ujeta: namesto v službo pred sodnika

Objavljeno 06. maj 2016 12.01 | Posodobljeno 06. maj 2016 12.01 | Piše: T. Pa.

Na sodišče naj bi prišla zaradi preiskave v zvezi s sporno samokandidaturo za komisarko Evropske komisije.

13. februar 2013: po pogovorih s kandidatom za mandatarja Mirom Cerarjem.

LJUBLJANA – Danes zjutraj smo nekaj pred 9. uro ujeli nekdanjo premierko, zdaj poslanko državnega zbora, Alenko Bratušek, ko je vstopala na okrajno sodišče v Ljubljani.

Želeli smo jo povprašati, zakaj je morala na sodišče, a nam je odvrnila, da trenutno nima časa za pogovor, ter odhitela naprej. Po naših podatkih naj bi morala na sodišče zaradi opravljanja posameznih preiskovalnih dejanj v zvezi s samokandidaturo za komisarko Evropske komisijeimage.

Spomnimo, pred dobrim letom je tožilstvo zoper Bratuškovo na okrajno sodišče v Ljubljani vložilo zahtevoimage za opravo posameznih preiskovalnih dejanj zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja pri sporni samokandidaturi za komisarko Evropske komisije. To so storili po tem, ko je senat Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) ugotovil, da je Bratuškova odločala o predlogu kandidatov za člana Evropske komisije, med katerimi je bila tudi sama. Kriminalisti so takrat opravili preiskaveimage na petih lokacijah, med drugim tudi na njenem domu v Kranju, na sedežu stranke in v državnem zboru.

Deli s prijatelji