ZATIKANJE

VIDEO: Angleščina, šibka točka slovenskih politikov

Objavljeno 12. april 2013 20.41 | Posodobljeno 12. april 2013 20.42 | Piše: S. U.

Slovenci so se večkrat zgražali nad (ne)znanjem angleškega jezika naših najvidnejših politikov.

LJUBLJANA – Nastop predsednice vlade Alenke Bratušek za ameriško televizijo CNN še vedno močno odmeva v javnosti. Potem ko so ga slovenski ekonomisti ocenili za katastrofo s strokovnega vidika, pa ni malo takih, ki menijo da je tudi premierkino znanje tujega jezika – katastrofa. Največkrat se sliši, da je prevečkrat ponavljala ene in iste besede ter preveč očitno gledala na »plonkce«, skrite za šopkom rož.

Ni bilo prvič

Vendar ni prvič, da so se Slovenci (ki si v splošnem pogosto domišljamo, da smo veliki poligloti) zgražali nad (ne)znanjem angleškega jezika naših najvidnejših politikov. Lani je v javnosti zakrožil videoposnetek govora ministra Karla Erjavca z blejskega strateškega foruma. Takratni in zdajšnji zunanji minister je imel z branjem angleščine in izgovarjavo nemalo težav.

Seveda nismo mogli niti mimo nekdanjega premierja Janeza Janše. Komentatorji so mu večkrat očitali slikovito »leseno« angleško izgovarjavo z grosupeljskim pridihom. Sicer pa si oglejte videoposnetke, predvsem prisluhnite, in presodite sami.

Deli s prijatelji