NOVA SLUŽBA

Vida Čadonič Špelič na čelo novomeške občinske uprave?

Objavljeno 17. januar 2015 10.40 | Posodobljeno 17. januar 2015 10.40 | Piše: Mo. S.

Generalna direktorica uprave za varno hrano se menda poslavlja od stolčka, ki ga je grela dolga leta.

Vida Čadonič Špelič.

LJUBLJANA – Kot kaže, bo prva dama Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Vida Čadonič Špelič svoj stolček, na katerem sedi že kar nekaj let, najverjetneje predala nekomu drugemu.

Po poročanju Televizije Slovenija si Čadonič Špeličeva menda želi na položaj novomeške občinske uprave in naj bi bila za to mesto že izbrana. Novomeški župan Gregor Macedoni je potrdil, da je kandidat res že izbran, a o imenih še ne želi govoriti. Če bo šlo vse po načrtih, bo postopek končan v dobrem tednu, je še povedal za televizijo.

Čadonič Špeličeva za pojasnila ni bila dosegljiva, je pa kmetijski minister Dejan Židan potrdil, da se je res prijavila na drugo delovno mesto, in če bo izbrana, bo to službo verjetno tudi sprejela.

Na čelu veterinarske uprave je bila osem let, zadnje leto pa je generalna direktorica uprave za varno hrano. Njenega morebitnega naslednika bo izbral Židan, potrditi pa ga bo morala še vlada.

Politična preteklost

Sicer pa je Čadonič Špeličeva na parlamentarnih volitvah leta 2011 kandidirala na listi NSi, lani pa je kandidirala tudi za evropsko poslanko.

Naj spomnimo še: leta 1993 je postala poslanka državnega zbora, ko je nadomestila Lojzeta Peterleta. V poslanske klopi je ponovno sedla leta 2000 in še istega leta postala državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo. Generalna direktorica Veterinarske uprave RS je bila od leta 2004 do 2012, od leta 2013 pa je generalna direktorica uprave za varno hrano.

Deli s prijatelji