PODJETNO

Viagra donosnejša od loparja

Objavljeno 11. marec 2012 11.38 | Posodobljeno 11. marec 2012 11.38 | Piše: Irena Divković Milanović

Mitja Pavlinič je v ZDA teniški lopar obesil na klin in je danes menedžer pri Pfizerju.

Mitja Marco Pavlinič si je čez lužo ustvaril tudi družino (foto: S. N.).

PALM BEACH – Mariborčan Mitja Pavlinič (rojen leta 1977) je bil nekoč slovenski teniški up. Toda izbral je študij v ZDA in od takrat se je za njim izgubila vsaka športna sled. Danes je uspešen poslovnež, menedžer pri farmacevtskem velikanu Pfizer, slovitem proizvajalcu še slovitejše viagre.

Ni šel edini v ZDA

Pavliniča so nekoč omenili v teniškem kontekstu v domovini: »V začetku 90. let je Janina Erhart prva odšla na študij v ZDA, natančneje v Atlanto. Z njeno pomočjo je potem tja odšel Denis Topčič, za njim pa še Tadej Šenk in jaz. Nato se je odprlo. Naštel bom samo nekaj imen slovenskih igralk in igralcev, ki so študij in tenis nadaljevali onkraj luže ... Na študij v ZDA odidejo, ker jim najbolj 'demokratična' država ponudi sobo, hrano in soliden teniški program. Večina si mora plačati le povratno vozovnico.« Tudi njegova dve leti mlajša sestra Mojca Pavlinič je trenirala tenis in ravno tako odšla študirat v Atlanto.

Vila za 390.000 dolarjev

Pfizerjev menedžer je v Evergreenu kupil vilo s tremi spalnicami, se je glasil naslov članka, objavljenega novembra 2011 na Floridi. Namreč, v ZDA je povsem običajno pisati o novih lastnikih nepremičnin, obstajajo tudi številni spletni portali, ki redno beležijo vse spremembe lastnikov. V članku je bilo opisano, da sta Mitja Marco Pavlinič in njegova žena Alia Elizabeth Pavlinič kupila dom s tremi spalnicami ter tremi kopalnicami in pol v Vintner Boulevardu v Palm Beach Gardensu, in sicer od zakoncev Curry za 390.000 dolarjev. Vila je bila zgrajena leta 2004 in je velika približno 320 kvadratnih metrov. V neposredni bližini, v Evergreen Parkwayu, sta stanovanje kupila tudi Boštjan Šoba in žena že pokojnega menedžerja Rajka Gregla Sabina Hribernik, ki je z ljubljansko-celjskim poslovnežem in nekdanjim menedžerjem Saše Lendero aprila 2005 vložila tudi v stanovanje v zahodnem Palm Beachu.

Specializiran za cepiva

Pavlinič je opisan kot menedžer, specializiran za cepiva v Pfizerjevi podružnici v Palm Beachu. Diplomiral je iz trženja na univerzi v Georgii leta 2000, za Pfizer pa dela od 2003. Mitja je sicer med študijem s Tadejem Šenkom tekmoval v ZDA kot član univerzitetne ekipe (Šenk je še vedno na seznamu trenerjev teniške akademije Atlanta), a je očitno pravočasno spoznal, da ne bo dosegel vidnejših uspehov, zato se je od tega športa poslovil.

Ljubitelj jezer

Več o Mitjevem življenju čez lužo je mogoče izvedeti na njegovem profilu na Mylife.com. Tam je zapisano, da je najprej živel v Atlanti, nato pa 2009. in 2010. v Bufordu v Georgii. V tem ameriškem mestecu, ki ima samo 10.000 prebivalcev, pravzaprav predmestju Atlante, je nekdanji tenisač živel v najetem stanovanju z bazenom v kompleksu Mill Creek, potem pa v veliki hiši Michaela Ganterja na bregu jezera Lanire na naslovu Rivers End. V Atlanti je prav tako živel ob jezeru na Willow Lake Drivu – lokacije v naravi so mu očitno dišale. Poleg Georgie in Floride je spoznal tudi Connecticut, kjer je bival v Stamfordu, tam pa je bil tudi naslov njegove zdaj 31-letne žene, ameriške učiteljice Alie.

Florido izbrala zaradi otroka

Fotografije zakoncev Pavlinič je mogoče zaslediti na več družabnih omrežjih, na eni pozirata tudi s hčerko. Očitno je na odločitev za selitev na sončno Florido vplival prav otrok. Preden sta kupila vilo v Palm Beachu, sta poleti 2009. v vilo na 115. aveniji v Miamiju vložila 385.000 dolarjev. Nepremičnina je bila velika 200 kvadratnih metrov, imela je tudi veliko zemljišča, a zakonca sta jo vseeno konec novembra 2010 prodala za 360.000 dolarjev.

Deli s prijatelji