TEŽAVE

Veter podira vse na poti: na vrtec padlo drevo

Objavljeno 05. marec 2015 14.49 | Posodobljeno 05. marec 2015 14.49 | Piše: T. L.

Za Slovenijo razglašen oranžni alarm, močni sunki vetra pa povzročajo težave po državi.

LJUBLJANA – Močan veter, zaradi katerega so pri Agenciji RS za okolje (Arso) izdali tudi oranžno opozorilo, povzroča nevšečnosti po nekaterih delih države. Tako ob OŠ Hrušica na območju Ljubljane s strehe osnovne šole visi opeka, ki lahko pade na otroke, sporoča republiška uprava za zaščito in reševanje. Ob 10.22 se je na Baragovi ulici v Ljubljani na streho vrtca podrlo drevo.  

Ob 9.16 je republiško upravo za zaščito in reševanje občanka iz Kobarida obvestila, da je sunek vetra poškodoval streho stanovanjske hiše v Mučeniški ulici, v Olševku v občini Šenčur pa so ob 9.47 razžagali in odstranili drevo, ki je zaradi močnega vetra ogrožalo stanovanjsko hišo. Ob 8.24 je v Krkavčah v občini Koper močan sunek vetra poškodoval telefonski drog. Obveščena je bila pristojna gospodarska družba, ki bo drog sanirala.

V Kopru, na Ankaranski cesti, je nekaj minut pred pol deveto močan sunek vetra podrl začasna krožišča in jih prevrnil po cestišču. 

Ob 6.33 je v Hrašah v občini Radovljica močan veter odkril del pločevinaste strehe. Gasilci PGD Hlebce so odstranili pločevino na površini 20 kvadratnih metrov.

Ob 5.47 je na mejnem prehodu Sočerga zaradi vetra padlo drevo. Gasilci GB Koper so ga razžagali in odstranili z vozišča.

Ob 5.47 je v kraju Idrsko (občina Kobarid) močan veter na kmetijskem objektu ob hiši odkrival streho in poškodoval vozilo, ki je bilo v bližini. Gasilci PGD Kobarid so strešnike odstranili in preprečili nevarnost za ljudi in stvari v bližini objekta.

Je veter povzročil škodo tudi pri vas? Pošljite nam fotografije ali posnetke.

Deli s prijatelji