GASILSKI DOM

Veselje prleških gasilcev

Objavljeno 29. oktober 2013 22.38 | Posodobljeno 29. oktober 2013 22.38 | Piše: Lovro Kastelic

Bili smo na podelitvi nagrade, po katero so prišli gasilci iz Cezanjevcev.

Na podelitvi nagrade, z leve Andrej Robič, Aleš Lipovec, Aleš Vaupotič, Pavel Marđonović in Sebastjan Sobočan. Foto: Igor Mali

GROSUPLJE – Posebna komisija je v začetku septembra med 43 veljavnimi prijavnicami izbrala deset finalistov, deset prostovoljnih gasilskih društev z vseh koncev Slovenije, ki so se v akciji Gasilski domovi (to je ob pomoči najbolj branega časnika na Slovenskem pripravilo podjetje Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o., ponudnik fasadnih sistemov Weber) potegovali za novo preobleko. Že 18. oktobra pa smo svečano objavili: zmaga gre prostovoljnim gasilcem iz Prlekije!

V ostri konkurenci je namreč le za las oziroma za pičlih 29 vaših glasov slavilo Prostovoljno gasilsko društvo iz Cezanjevcev. Ko so za to izvedeli, so bili frapirani, poveljnik Sebastjan Sobočan kar ni in ni mogel verjeti. Njihova velikanska želja se je namreč v tistem udejanjila. Naslednje leto praznujejo izjemen jubilej – 120-letnico gasilskega društva. In prav zaradi tega so si še toliko bolj želeli nove in svečane preobleke, fasade v osveženih barvnih odtenkih.

»Očitno je delovalo!« je iskreno priznal Sobočan. Akcija Gasilski domovi le ni povsem navadna predstavitev in navadno glasovanje, za sleherni glas se je treba še kako potruditi, prebuditi in vznemiriti lokalno skupnost, še več, tokratnim zmagovalcem je uspelo z iskrenostjo navdušiti celotno regijo.

Potem je napočil trenutek, ko so vsi trije gasilski mušketirji, predsednik društva Aleš Lipovec, podpredsednik Aleš Vaupotič ter prej omenjeni Sobočan, ponosno sedli v gasilski kombi ter krenili na dolgo pot proti Grosupljemu. Kjer je tudi sedež podjetja, ki je pripravilo akcijo. Tam pri obvoznici sta jih pričakala direktor Pavel Marđonović in vodja marketinga Andrej Robič. Izkušeni gasilci so jima hipoma zatrdili, da bi se po tako nagrado peljali še znatno dlje in da bodo, brez skrbi, že znali priklicati, čeprav je zima že pred vrati, tisto pravo vreme. Izvedeli smo, da bo podjetje Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o., najprej s primernim lokalnim izvajalcem slikopleskarskih del opravilo ogled, ugotovilo, ali so potrebna še kakšna dodatna gradbena dela, vmes pripravilo barvno študijo, prisluhnilo željam ter z izbrano barvo prebarvalo njihovo fasadno površino. Če bodo ugodne vremenske razmere, bo gasilski dom v Cezanjevcih (v novih barvnih odtenkih) zasijal že v tednu dni. In tedaj bo zagotovo veselica!

Deli s prijatelji